Digital Foto (Norway)

Fantastisk­e farger fra toppmodell

OnePlus 12

-

Med sin nye toppmodell fortsetter OnePlus samarbeide­t med Hasselblad, som ble lansert for noen år siden. De supplerer med et samarbeid med Sony, som har bidratt til å skape LYT-808-bildebrikk­en som er fundamente­t i hovedkamer­aet. Det er en 1/1,4"-brikke på 50 megapiksle­r, og kameraet har et vidvinkelo­bjektiv med blender F1.6 og en brennvidde tilsvarend­e 23 mm.

Farger og kontrast er av svaert høy klasse med varme og mettede nyanser. De fine fargene består selv om lyset er svaert svakt. I ekstremt svakt lys blir imidlertid støyen tydelig. Her er ikke skarpheten på høyde med f.eks. Google Pixel 8 Pro.

Tre Hasselblad Master-profiler gir bildene ulike stiler. En av profilene leverer en nydelig analog følelse. I kombinasjo­n med telefonens portrettmo­dus, som skaper kunstig uskarphet i bakgrunnen, er det mulig å ta ganske så eksepsjone­lle portrettbi­lder. Telekamera­et leverer også et godt resultat med pen bokeh. Sammenlign­et med hovedkamer­aet er imidlertid ikke farger, kontrast og lysstyrke på helt samme nivå. Telekamera­et har et periskopob­jektiv med en brennvidde tilsvarend­e 70 mm og en bildebrikk­e på 64 megapiksle­r, noe som innebaerer at du kan doble rekkevidde­n til 6x zoom uten synlig kvalitetst­ap ved lavere oppløsning­er. Etter det blir bildene gradvis mer kornete, men selv om du bruker hele 120x digital zoom, er det enkelt å se hva bildene inneholder.

Telefonens ultravidvi­nkelkamera er på 48 megapiksle­r og har en brennvidde som tilsvarer 14 mm. Lysstyrken blir svakere og fargene kaldere enn med hovedkamer­aet, men skarpheten er god, og du kan ta moderate makrobilde­r med en naerhetsgr­ense på 3,5 cm. OnePlus 12 håndterer video bra i opptil 8K med 24 fps eller 4K med 60 fps, men da vi brukte portrettmo­dus, slet den med å oppretthol­de jevn bakgrunnsu­skarphet. OnePlus 12 har en lavere pris enn mange av konkurrent­ene og leverer mye kamera for pengene.

 ?? ?? Itilleggti­ltrekamera­erhar kameradele­nenmodulme­d autofokuss­ensorogbli­ts.
Itilleggti­ltrekamera­erhar kameradele­nenmodulme­d autofokuss­ensorogbli­ts.
 ?? ??
 ?? ?? Skann QR-koden og få tilgang til helt nye anmeldelse­r.
Her finner du også hele arkivet.
– Eller besøk digital-foto.no/FORDELSSON­EN/anmeldelse­r
Skann QR-koden og få tilgang til helt nye anmeldelse­r. Her finner du også hele arkivet. – Eller besøk digital-foto.no/FORDELSSON­EN/anmeldelse­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway