Digital Foto (Norway)

DJI OSMO ACTION 4

3990 kroner

-

Vi er vanligvis svaert begeistret for DJIs kameraer og droner, men 2022 Action 3-modellen skuffet oss. Den begrensede skarpheten og fokusprobl­emene er heldigvis på plass i fjerde generasjon – og skulle også bare mangle.

I likhet med konkurrent­en GoPro er det ingen store nyheter fra generasjon til generasjon, men Action 4 har en bildebrikk­e som er 65 prosent større enn før. Den er fortsatt liten, men utmerker seg ved å levere betydelig bedre videokvali­tet i mørke omgivelser der konkurrent­en blir veldig mørk. Omvendt er GoPro litt skarpere i mørket og har bedre kontroll på hvitbalans­e og høylys. I dagslys er de to ganske like, men også her presterer DJI best i mørkere områder, mens GoPro har litt flere detaljer i høylys.

En annen velkommen nyhet med Action 4 er muligheten til å fjerne selfiestan­gen fra opptakene ved hjelp av den medfølgend­e appen. Dessverre kan du bare eksportere i lav oppløsning og ikke i 4K. Til gjengjeld kan du følge med på telefonen mens du tar opp. Dette er til stor hjelp når Action 4 er festet på et sted der du ikke kan se skjermen på den. Du fester fortsatt kameraet med den smarte magnetiske varianten, der du altså slipper å knote med trege skruer.

Action 4 har en litt stiligere innpakning, tar opp litt mindre plass og veier i tillegg mindre, og DJI vinner også når det gjelder batteriet med den lengste levetiden. Vi setter også pris på at Action 4 ikke forvrenger for mye, selv om bildevinke­len går helt opp til 155 grader. På den annen side savner vi de kreative programmen­e for lysmaling og stjernespo­r på nattehimme­len, noe vi i stedet blir nødt til å ta oss av på den manuelle måten.

 ?? ?? Action 4 har flere små forbedring­er. For eksempel takler den nå 18 meters dyp.
Action 4 har flere små forbedring­er. For eksempel takler den nå 18 meters dyp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway