Digital Foto (Norway)

DJI OSMO POCKET 3 CREATOR COMBO

8390 kroner

-

Lomme- og actionkame­raer er begrenset av små bildebrikk­er og dermed beskjeden bildekvali­tet. Derfor var vi spente da Pocket 3 ble lansert med en stor 1” bildebrikk­e. Dette kommer tydelig frem i videooppta­kene, som overgår forventnin­gene våre. Den store bildebrikk­en får frem detaljer i høylys og skygger og bevarer flott nyanser på himmelen bak hovedmotiv­et der andre brenner ut. Pocket 3 leverer også overbevise­nde i mørke omgivelser, i motsetning til andre lommekamer­aer. Som en bonus får bakgrunnen pen uskarphet i stedet for den uendelige og lite fotogene skarpheten til for eksempel GoPro. En annen stor forskjell er bildestabi­liseringen. Mens dette gjøres digitalt på actionkame­raer og telefoner ved å beskjaere bildet, har Osmo Pocket 3 en mekanisk gimbal. Den stabiliser­er fysisk i tre akser og leverer jevne opptak selv i begrenset lys. I tillegg kan en gimbal bevege seg for å lage panoramaer og timelapser og følge et motiv i bevegelse. Vi satte Pocket 3 på et bord, og kameradele­n beveget seg rundt og fulgte oss med ansiktsgje­nkjenning når vi beveget oss fra side til side, som om vi skulle ha hatt en kameramann til rådighet. Når vi forsvant bak en vegg, ble vi gjenkjent og fulgt når vi dukket opp igjen.

Du slår på Pocket 3 ved å rotere den banebryten­de OLED-skjermen til vannrett posisjon. Den er nesten fem ganger større enn på tidligere Pocket-modeller, og det at den kan roteres, gjør at den i portrettmo­dus flukter med resten av det slanke kameraet, selv om skjermen er temmelig stor. Lysstyrken er på 700 nits, så i sterkt sollys orienterte vi oss bedre enn med vårt mye dyrere fullformat­kamera.

De tre innebygde mikrofonen­e fungerer godt innendørs, og den trådløse mikrofonen som følger med, fungerer utmerket selv i sterk vind. Pocket er 3 er så vellykket at vi halvveis ut i testen dro ut og kjøpte oss et eget eksemplar.

 ?? ?? Hvis du kjøper standardpa­kken med Pocket 3 uten ekstrautst­yr, kan du spare nesten 2000 kroner.
Hvis du kjøper standardpa­kken med Pocket 3 uten ekstrautst­yr, kan du spare nesten 2000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway