Digital Foto (Norway)

GOPRO HERO12 BLACK

5490 kroner

-

I over 20 år har GoPro-kameraene blitt litt bedre for hver generasjon. De siste årene har imidlertid DJIs actionkame­raer vaert overlegne på batteritid, så en av nyhetene i HERO12 er flere minutter per lading. Det bruker samme batteri som HERO11, men fordi GoPro har droppet GPS-funksjonen, har de klart å gjøre 12 litt bedre. Vi satte både 11 og 12 til å ta opp med 5,3K/60fps utendørs i ti varmegrade­r. Fjorårets modell leverte 56 minutter, mens vi fikk 66 minutter ut av den nye 12-modellen. I 4K/30fps fikk vi sistnevnte opp i 104 minutter. I motsetning til DJI lader GoPro ut rundt ti prosent per uke når den ikke er i bruk, så det er verdt å huske dette på når du skal ut og filme etter en lengre pause. Bildekvali­teten er uendret fra 11-modellen, så du får fortsatt flotte opptak med gode farger, balansert kontrast og grei kontroll over høylys og skygger. HERO12 kan ta opp video i HDR, noe som gir deg flere detaljer i mørke og lyse områder, men som også kan se litt kunstig ut. Du kan nå også ta opp i log-format, slik at du kan justere fargene mer nøyaktig i den etterfølge­nde redigering­en.

Andre nyheter inkluderer muligheten til å koble til trådløse øretelefon­er for stemmelegg­e videoene selv om kameraet er festet på utsiden av bilen under kjøring. Lydkvalite­ten er beskjeden, men det er bedre enn ingen lyd. Hvis du er i naerheten av GoPro-kameraet, blir lyden bedre med den innebygde mikrofonen.

På grunn av høyere oppløsning, kreative apper og mer realistisk­e farger foretrekke­r vi GoPro 12 fremfor DJI Action 4 – men det er nesten dødt løp.

 ?? ?? De gode kreative effektene til videoer, som stjernespo­r og lysmalerie­r fra 11-eren, kan nå også brukes på bilder.
De gode kreative effektene til videoer, som stjernespo­r og lysmalerie­r fra 11-eren, kan nå også brukes på bilder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway