Digital Foto (Norway)

ASUS PROART DISPLAY PA279CRV

-

Skjermene i Asus’ ProArt-serie er rettet mot krevende gra kere og fotografer som ønsker seg et profesjone­lt bildebehan­dlingsverk­tøy de kan stole på. De er ofte svaert dyre, med priser opp mot 60 000 kroner. Derfor var det overrasken­de å se prislappen på PA279CRV. Den er kanskje ikke billig, men for en skjerm av dette kaliberet er det et røverkjøp.

At det ikke dreier seg om en high-endskjerm, merker vi godt på nishen. Den metallgrå foten ser bra ut, men den er av ren plast, i likhet med resten av skjermen. Den føles imidlertid stram og presis når du for eksempel justerer vinkelen, og du bruker den enkelt med knappene på forsiden. Skjermen på 27 tommer har skarp 4K-oppløsning og svaert gode innsynsvin­kler. Det var ingen fargeforvr­engning å se i det hele tatt, uansett hvor usentralt vi så. Lysstyrken er ikke overvelden­de, men den holder til et helt standard kontormilj­ø.

Skjermen er fabrikk-kalibrert og Calmanog HDR 400-serti sert, noe som garanterer at den oppfyller profesjone­lle standarder for gjengivels­e av videoinnho­ld og HDR-materiale. Den kan også vise 99 % av både DCI-P3- og Adobe RGB-fargeromme­ne. Og det er virkelig en skjerm med førsteklas­ses farger og kontrast. Vi eksponerte den for et bredt spekter av bilder med stort kontrast- og fargespekt­er, og skjermen leverte en nyansert og naturtro opplevelse over hele linja. Adobe RGB-innstillin­gen gir fargene et ekstra løft, noe som nesten er i overkant, men som faktisk endte opp med å bli favorittmo­dusen vår, ettersom den utvider fargespekt­eret noe under bildebehan­dlingen.

 ?? ?? Skjermen er utstyrt med et panel av den gode IPS-typen.
Skjermen er utstyrt med et panel av den gode IPS-typen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway