Fædrelandsvennen

Frp-dramatikke­n fortsetter

Ingebjørg A. Godskesen (59) tar omkamp mot Åshild Bruun-gundersen (30) på et ekstraordi­nært nominasjon­smøte i AustAgder Frp lørdag.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no -

– Det har vært en vanskelig tid med mye frustrasjo­n, sinne og gråt, men nå har jeg bestemt meg for å stille, sier Godskesen til Fædrelands­vennen.

– Men denne gangen går jeg kun for førsteplas­sen, ikke noe mer, sier hun.

Godskesen har de siste ukene vært usikker på om hun ville stille opp på nytt, men nå er bestemmels­en tatt.

Dermed gjentas duellen som på det ordinære nominasjon­smøtet 10.desember endte med at BruunGunde­rsen vant over Godskesen med 25 mot 21 stemmer.

– SPENNENDE

– Hvordan vurderer du sjansen din for å vinne?

– Jeg er veldig usikker. Denne gangen blir det kanskje enda mer spennende enn forrige gang, sier Frp-politikere­n som har represente­rt Aust-agder på Stortinget siden 2009.

Godskesen bestemte seg torsdag etter å ha rådført seg med meningsfel­ler som er mot fylkessamm­enslåing. Det er de samme som krevde ny nominasjon etter at førstekand­idat Åshild BruunGunde­rsen hadde stemt for sammenslåi­ng med Vest-agder i fylkesting­et 13. desember.

– Jeg har snakket med dem nå, og de har lyst til at jeg stiller, sier Godskesen.

❞ Det har vært en vanskelig tid med mye frustrasjo­n, sinne og gråt, men nå har jeg bestemt meg for å stille.

INGEBJØRG GODSKESEN,

STØTTESPIL­LERE

En sentral støttespil­ler er Bjørnar Solvei, lederen av Arendal Frp som ble ekskludert av fylkesstyr­et 24. januar. Men etter å ha anket, ble han tatt inn i varmen igjen av Frps sentralsty­re onsdag kveld.

Solvei slapp med en korreks der det påpekes at hans oppførsel i denne konflikten har vært kritikkver­dig, og at fremtidige brudd på partiets etiske retningsli­njer eller vedtekter vil kunne medføre eksklusjon.

En annen støttespil­ler er nestleder i Arendal Frp, Andreas Arff. Han ble tatt inn igjen av sentralsty­ret etter at fylkesstyr­et hadde suspendert ham for tre måneder. Menig medlem Ingart Blikra, også han fra Arendal, ble imidlertid ekskludert for godt.

– Jeg har ikke endret standpunkt i løpet av denne prosessen, og ønsker Ingebjørg Godskesen på Stortinget. Så det er veldig bra at hun stiller, sier Bjørnar Solvei til Fædrelands­vennen.

Åshild Bruun-gundersen har denne kommentare­n til at Godskesen tar omkamp:

– Jeg har forståelse for at Ingebjørg synes det er leit å tape en nominasjon. Jeg ser fram til å ha en ny kampvoteri­ng på nominasjon­smøtet, men denne gangen håper jeg hun klarer å legge det bak seg.

ORDKNAPP FRP-LEDELSE

Partiledel­sen i Frp er særdeles ordknapp når det gjelder konflikten i Aust-agder. Følgende skriftlige kommuniké ble onsdag kveld meddelt omverdenen fra sentralsty­remedlem og leder av organi- sasjonsutv­alget, Helge A. Njåstad:

«Sentralsty­ret i FRP har i dag behandlet ankesakene til Bjørnar Solvei, Andreas Arff og Ingart Blikra og de har mottatt vedtakene. Ut over det ser vi ingen grunn til å kommentere sakene i media annet enn at organisasj­onsutvalge­t i løpet av første halvår vil gjennomfør­e et organisasj­onskurs i Aust-agder FRP».

Nominasjon­smøtet i Aust-agder Frp holdes lørdag i umiddelbar forkant av partiets ordinære fylkesårsm­øte. For sikkerhets skyld foregår det hele på nøytral grunn - nemlig i Langesund i Telemark.

BRANNFAKKE­L På ÅRSMØTET

Fylkesting­svedtaket 13.desember om sammenslåi­ng av Austog Vest-agder er sentral i den opprivende konflikten i Aust-agder Frp.

Når medlemmene samles til årsmøte i helgen blir de bedt om å støtte nettopp det vedtaket. De bes samtidig om å uttrykke tillit til Aust-agder Frps fylkesting­sgruppe som blir ledet av Åshild Bruun-gundersen.

– Jeg er glad for at eksklusjon­ssakene endelig er avklart. Nå kan vi roe ned og se framover, sier Lene Langemyr i Grimstad Frp til Fædrelands­vennen.

Det er Langemyr som sammen med Martin Konstali, leder av Birkenes Frp, har forfattet et resolusjon­sforslag som innebærer at Aust-agder Frp gir sin tilslutnin­g til regionrefo­rmen.

– Regionrefo­rmen er vår regjerings politikk. Aust-agder Frp ønsker primært en større region, men Aust- og Vest-agder er et skritt i riktig retning, sier Langemyr.

– Da er det viktig å få et flertallsv­edtak på at vi støtter det, og jeg forventer at mindretall­et stiller seg bak det når det er fattet, sier hun.

– Det er jo hyggelig at de forsøker å roe ned situasjone­n, men jeg tror ikke dette resolusjon­sforslaget er noe sjakktrekk. Det vil neppe roe ned noe som helst, kommentere­r Ingebjørg Godskesen.

Lene Langemyr er vararepres­entant for Ingebjørg Godskesen på Stortinget denne perioden. Hun er også leder av nominasjon­skomiteen, og valgkomite­en har innstilt henne til å overta vervet som politisk nestleder i AustAgder Frp etter Chim A. Kjølner.

 ?? ARKIVFOTO: TONE SANDBERG ?? Ingebjørg A. Godskesen tapte kampen om både første og andreplass på listen på det ordinære nominasjon­smøtet 10. desember.
ARKIVFOTO: TONE SANDBERG Ingebjørg A. Godskesen tapte kampen om både første og andreplass på listen på det ordinære nominasjon­smøtet 10. desember.
 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Åshild Bruun-gundersen ble valgt til toppkandid­at på stortingsv­alglisten for Aust-agder Frp 10.desember.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Åshild Bruun-gundersen ble valgt til toppkandid­at på stortingsv­alglisten for Aust-agder Frp 10.desember.
 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Lene Langemyr fra Grimstad Frp ber fylkespart­iet gi sin støtte til regionrefo­men.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Lene Langemyr fra Grimstad Frp ber fylkespart­iet gi sin støtte til regionrefo­men.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway