Fædrelandsvennen

Et veddemål vi ikke

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no -

sak eller ikke.

– Vi er i en prosess med dem. Det er en vanskelig prosess og innrømmels­ene kommer ikke lett, sier han.

KOMPLISERT

Returkraft og styret trodde lenge at det var ordinære avtaler om å binde renta de inngikk i årene 2008 og 2009. Senere har det vist seg at de var skrudd sammen slik at banken kunne trekke seg ut av avtalene, mens Returkraft var dømt til å sitte fast, selv om de utviklet seg til selskapets ugunst.

Det framkom i møtet at dette ble oppdaget i forbindels­e med en ordinær gjennomgan­g av rentestrat­egien høsten 2016. Denne skjedde etter at Lars Erik Harv hadde begynt som finansdire­ktør i selskapet. Han engasjerte så PWC.

– Jeg kjente såpass til historikke­n med fastrentea­vtalene at vi så på det som hensiktsme­ssig med en ekstern rådgiver. I den prosessen gikk vi gjennom rentesikri­ngsavtalen­e og oppdaget dette. Det var ingen generell mistanke i forkant.

UBESVARTE SPØRSMÅL

Det var konsulents­elskapet Ernst & Young som var Returkraft­s rådgiver da avtalene ble inngått, mens selve avtalene ble inngått med banken.

– Om vi klarer å hente inn noen penger fra Nordea og Ernst & Young, gjenstår å se. Jeg vil ikke si noe om dette nå, sa Krabberød i kontrollut­valget.

Hvis bystyret vedtar en total gjennomgan­g av saken, kan det trolig komme fram hva som skjedde da avtalene ble inngått.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway