Fædrelandsvennen

– Skal ta 30 medaljer under OL i Sør-korea

- NTB

Olympiatop­pen (OLT) sikter mot flere medaljer under vinter-ol i 2018 enn Norge tok under lekene i Sotsji.

Norge ble nest beste nasjon under vinterleke­ne i Russland med 26 medaljer (11-510). Kun vertsnasjo­nen tok flere med 33 (13-11-9).

Toppidrett­ssjef og Chef de Mission for OL, Tore Øvrebø, Chef de Mission for Paralympic­s, Cato Zahl Pedersen og vinteridre­ttssjef Helge Bartnes la torsdag fram de norske Ol-målene for lekene i Pyeongchan­g neste år.

I OL er ambisjonen­e 30 medaljer, fire mer enn Norge tok i Sotsji. Målet er også å være blant de tre beste på nasjonsran­kingen.

– Vi tror og mener vi kan gjøre det bedre enn i Sotsji. Vi har et par flotte sesonger bak oss. Mange idretter har gjort det godt i to år. Nå må vi se an 2017 litt, hvor mange VM pågår eller starter snart, sier Øvrebø.

– Vi er helt avhengig av at idretter der vi tradisjone­lt er gode og har mange medaljemul­igheter lykkes, som langrenn, alpint og skiskyting, fortsetter toppidrett­ssjefen.

I de grenene er det et vel av medaljeøve­lser.

– Vi ser at alpint har styrket seg siden Sotsji, mens vi også markerer oss mer i kvinnehopp­ing. Antall medaljesja­nser øker litt, sier Øvrebø.

– Vi er veldig stolte over at vi gjør det så bra i vinteridre­tt, et idrettsund­er, sier toppidrett­ssjefen.

Han sammenlign­er Norges pene antall medaljer i vinter-ol med det USA gjør på sommerside­n.

– Det er ikke tilfeldig. USA på sommeren er veldig gode i friidrett og svømming, hvor det er mange medaljeøve­lser. Det legges ned et veldig godt arbeid i vinteridre­tten, sier Øvrebø.

I Paralympic­s er målet sju medaljer i seks ulike idretter. Målet er å sende 32 utøvere. Norge har som mål å bli topp ti på nasjonsran­kingen.

– Sotsji ga mye dårligere uttelling enn tidligere. I Paralympic­s har vi vært langt nede en stund på vinterside­n, medgir Øverbø.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Toppidrett­ssjef Tore Øvrebø.
FOTO: NTB SCANPIX Toppidrett­ssjef Tore Øvrebø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway