Fædrelandsvennen

Holder døra åpen for Lillesand og Birkenes

- KJETIL REITE

Kristiansa­nds ordfører, Harald Furre (H), sier det er fullt mulig for Lillesand og Birkenes å bli med i den nye kommunen som nå skal etableres.

Et flertall på Stortinget har bestemt at Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen skal slås sammen. Den nye kommunen vil ha rundt 110.000 innbyggere når den er en realitet fra 2020.

Ordfører Harald Furres store prosjekt var at Lillesand og Birkenes også skulle være med. Han har ennå ikke gitt opp håpet om at det skal skje.

– Det kan hende at Stortinget­s vedtak vil skape en dyna- mikk i Lillesand og Birkenes. Og jeg legger ikke skjul på at jeg mener en kommune med alle fem er den beste løsningen.

Stortinget har åpnet for at kommuner fortsatt kan søke sammen, og Furre håper Lillesand og Birkenes griper sjansen.

Da de fire partiene Venstre, KRF, Høyre og Frp presentert­e forliket om kommuneref­ormen, sa alle at reformen ikke var over.

– Jeg er enig i at man ikke er i mål med en hensiktsme­ssig kommunestr­uktur som står i forhold til de oppgavene man skal løse, sier Furre.

I Lillesand er ordfører Arne Thomassen (H) enig i at det vil bli nye samtaler. Men han tror ikke de kommer nå. Han ser på sammenslåi­ng med Kristiansa­nd som lite aktuelt i denne omgang.

– Flertallet var så tydelig både i folkeavste­mningen og bystyret at det ikke er aktuelt for meg. Men situasjone­n er nok litt annerledes siden det nå blir et stort og sterkt Kristiansa­nd, sier Thomassen.

Han tror debatten om sammenslåi­ng blusser opp igjen i Lillesand. Det kan skje etter neste kommuneval­g i 2019.

– Jeg tipper at det går en liten stund, og så blir det samtaler mellom Birkenes, Lillesand og Grimstad. Jeg tror at Grimstad vil føle at det blir en veldig sterk Kristiansa­ndsregion og kanskje tenke litt nytt.

I Birkenes ser ikke ordfører Anders Christians­en (H) for seg å ta opp saken på nytt.

– Jeg skal være åpen for å tenke på det, men jeg har ikke planer om å gjøre noe herfra.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway