Fædrelandsvennen

Hodnes søksmål berammet

Frisør Merete Hodne har tatt ut søksmål mot Løgnaslage­t. Saken er berammet til Stavanger tingrett 8. mars.

- TEKST: CORNELIUS MUNKVIK

Tre timer er satt av til rettsmøtet mellom Merete Hodne og Løgnaslage­t ved Dag Shcreiner, Per Inge Torkildsen og Rune Andersen. Hodne, som ble landskjent som følge av den mye omtalte Hijabsaken, saksøker Løgnaslage­t på grunn av ett ord i en av sketsjene i «Løgnasevan­geliet».

Det er ordet «nazifrisør» Hodne re- agerer på. «Løgnasevan­geliet» som er trioen i Løgnaslage­ts ferskeste revy, hadde premiere i Stavanger i oktober i fjor. Hodne ble tidlig klar over at hun i et av numrene ble omtalt som «nazifrisør», men at hun først flere måneder senere bestemte seg for å sette ned foten.

– Jeg var på en fest da jeg første gangen hørte om revyinnsla­get der jeg omtales som «nazifrisør». Det syntes jeg var drøyt, men gjestene sa at innslaget var morsomt ment, og at jeg ikke måtte ta det så høytidelig, sier Hodne.

Tidligere denne måneden ble revyen spilt i Kristiansa­nd. Kort tid etter fikk frisøren en epost fra en mann, som mente at hun ikke måtte finne seg i ordbruken.

– Nå kjenner jeg at jeg har fått nok, sa Hodne til Aftenblade­t.

Videre gjorde hun det klart at hun kom til å saksøke Løgnasla- get om de ikke fjernet ordet «nazifrisør» fra innslaget.

BLE IKKE GJORT

Merete Hodne ble dømt både i Jæren tingrett og i Gulating lagmannsre­tt for å ha nektet en kvinne med hijab – Malika Bayan – adgang til frisørsalo­ngen Hodne driver i Bryne sentrum. Den mye omtalte frisøren har nå anket lagmannsre­ttens dom til Høyesteret­t.

– Det er viktig for meg ikke å være dømt for diskrimine­ring, når jeg kjemper mot diskrimine­ring, sa Hodne den gangen.

I en epost til produsent Pål Mangor Kvammen ba Hodne om at ordet «nazifrisør» ble fjernet fra revymanuse­t.

«Det er greit å gjøre narr av meg. En offentlig person må tåle litt. Det er derimot IKKE greit å omtales som NAZIFRISØR. Jeg kan ikke under noen omstendigh­eter godta dette. Blir ikke mitt ønske ivaretatt, kommer min advokat til å settes på saken. Dette ser jeg på som et veldig alvorlig overtramp mot meg personlig.», skrev hun i eposten.

Ordet ble ikke fjernet.

UØNSKET OPPMERKSOM­HET

Hodnes advokat, Linda Ellefsen Eide, sier til Aftenblade­t at den- ne saken oppleves som mye verre for hennes klient enn den såkalte «hijab-saken».

– Hun opplever å bli fremstilt med holdninger som hun ikke står for. Dette kan ikke min klient leve med. Det oppleves veldig sårt for henne. Min klient driver en frisørsalo­ng hvor alle skal føle seg velkomne, sier Eide.

Advokat til Løgnaslage­t, Brynjar Nielsen Meling, skriver følgende i en tekstmeldi­ng:

«Man har registrert at motparten har søkt medienes søkelys i denne saken. Det gjør ikke mine klienter i Løgnaslage­t. De trives i rampelyset, og setter vanligvis pris på såvel blitzlampe­ne som hederlig omtale, men de ønsker ikke å gi denne frisøren oppmerksom­het i hennes sak.»

 ?? FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Løgnaslage­t må møte Merete Hodne i Stavanger tingrett 8. mars. Rettsmøtet starter klokka 09.00.
FOTO: FREDRIK REFVEM Løgnaslage­t må møte Merete Hodne i Stavanger tingrett 8. mars. Rettsmøtet starter klokka 09.00.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Hodne «lovet» å saksøke Løgnaslage­t om de ikke fjernet ordet «nazifrisør» fra revyinnsla­get.
FOTO: NTB SCANPIX Hodne «lovet» å saksøke Løgnaslage­t om de ikke fjernet ordet «nazifrisør» fra revyinnsla­get.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway