Fædrelandsvennen

Storbil stappfull av utstyr ute

De fleste av oss er innom Outlook hver eneste dag. Flere burde prøvd Outback.

-

Mens Outlook har familienav­net Microsoft og er mailsystem­et folk flest bruker, hører Outback til Subaru-familien og er flaggskipe­t fra den japanske bilproduse­nten. Vi har prøvd 2017-utgaven av Sport Premium-modellen, som har noen viktige endringer fra fjorårets modell. Kanskje aller viktigst: Prisen. For den har gått ned med rundt 40.000 kroner fra nyttår, og det betyr at du får en svært velutstyrt storbil med firehjulsd­rift og automatgir til 509.000 kroner. Velger du Classic-utgaven kan du trekke fra yt- terligere 40.000 kroner. Men de aller fleste havner på toppmodell­en når de velger Outback.

Men ikke bare er det hyggelig at prisen har gått ned. For mens mange bilmerker opererer med grunnprise­r der svært lite utstyr er med, og sluttprise­n ofte blir både 100 og 200.000 kroner høyere enn utgangspun­ktet, er det kun vinterhjul og eventuelt hengerfest­e som kommer i tillegg hos Subaru.

eyesight-systemet

Det skal de ha honnør for. For her er det faktisk stappfullt med utstyr og komfort, ikke minst innen sikkerhet, både i Premi- um- og Classic-modellen. Det Subaru kanskje har fått mest ros for, med unntak av 4x4-systemet som vi kommer tilbake til, er «eyesight-systemet» som i 2017-utgaven skal være videreutvi­klet og forbedret. Det består av to kameraer i frontruten som sørger for førerassis­tanse på høyt nivå. Da har du autobrems, adaptiv fartsholde­r, såkalt gasspedalk­ontroll, startvarsl­er og filskifte- og vinglevars­sler. I tillegg får du en avansert sikkerhets­pakke med blindsonev­arsler, varsel for kryssende trafikk bak ved rygging og automatisk fjernlys.elektrisk parkerings­brems og bakkestart­hjelper hører også med.

Egentlig kunne mesteparte­n av denne artikkelen dreid seg om alt utstyret du får «på kjøpet». Vi begrenser oss en smule, men nevner elektrisk betjent bakluke med

Subaru Outback Sport Premium

● Pris: 509.000 kroner

● Motor: 2,5 l bensin

● effekt: 175 hk

● Dreiemomen­t: 235 Nm

● 0–100 km/t: 10,1 sek

● toppfart: 198 km/t

● forbruk blandet: 0,70 l/mil

● lengde/bredde/høyde: 4815/1840/1605 mm

● Vekt: 1598 kg

● bagasjevol­um: 559 l/1848 l

● tilhengerv­ekt: 2100 kg fjernkontr­oll, 10-veis elektrisk justerbart førersete med minne, skinninter­iør, oppvarmede forog bakseter og elektrisk drevet panorama soltak.

godt Humør

Vi gjentar det gjerne: Andre bilproduse­nter har noe å lære av Subaru når det gjelder å utstyre bilene uten å ta dyrt betalt. Du blir rett og slett i godt humør av å sitte bak rattet i en så velutstyrt bil uten å betale i dyre dommer for det. Bilen vi kjørte var utstyrt med en 2,5 liters bensinmoto­r med 175 hestekreft­er. Og selv om Outback er en storbil på rundt 1600 kilo, så er den forbausend­e lettkjørt og OK når det gjelder kjapphet. Dashbordet er velsignet ryddig med hensyn til knapper og knotter, og det er enkelt å betjene infotainme­nt-systemet, selvsagt

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Subaru Outback er en voksen bil på nærmere fem meter. Med på kjøpet får du massevis av utstyr.
FOTO: TOR MJAALAND Subaru Outback er en voksen bil på nærmere fem meter. Med på kjøpet får du massevis av utstyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway