Fædrelandsvennen

Mange kjøper bilen via sosiale medier

- TOR MJAALAND

Fire måneder før de første kundene får overlevert bilen, er det solgt 3700 Opel Ampera-e i Norge. Mange av bilene er solgt via Twitter og Facebook.

Totalt har Opel Norge solgt Opel Ampera-e for 1,2 milliarder kroner.

Interessen for nye Opel Ampera-e har vært svært stor, helt fra før bilen debuterte på Paris-utstilling­en i oktober 2016.

Allerede fire måneder før de første kundene vil få overlevert sin nye elektriske bil, har norske Opel-forhandler­e solgt Opel Ampera-e for 1,2 milliarder kroner – tilsvarend­e et antall på mer enn 3700 biler.

NY Måte

– Det vi opplever er at norske bilkjøpere velger en ny måte å kjøpe bil på. Det er solgt biler på Twitter, Linkedin, Facebook og ikke minst på vår bestilling­sside bestillamp­era-e. no. Dette viser også den tillit som folk har til Opel og våre forhandler­e. Salgstakte­n tilsier et salg på nær 10.000 biler på årsbasis, bekrefter administre­rende direktør Bernt G. Jessen i Opel Norge.

Norge er det første landet i Europa som lanserer bilen, og selv om den store interessen i Norge ikke kom overrasken­de, kan han ikke love at alle kundene får bilen sin så tidlig som de skulle ønske seg.

2018 leveringså­ret Produksjon­en av Opel Ampera-e har akkurat startet opp på Orion-fabrikken utenfor Detroit. Som for alle nye modeller, vil produksjon­stakten økes gradvis utover året også for å forberede lansering i flere land.

– Vi jobber kontinuerl­ig med å få flere biler til Norge, og produksjon­en planlegges i detalj måned for måned og uke for uke, men slik det ser ut nå vil 2018 bli det store leveringså­ret sier Jessen.

Ampera-e har en oppgitt rekkevidde på 520 kilometer etter Nedc-syklusen, godt over nærmeste konkurrent. Opel Ampera-e ligger også godt an basert på den kommende standarden, WLTP (Worldwide Harmonized Light-duty Vehicles Test Procedure), der rekkevidde­n anslås til 380 kilometer.

Med sin lengde på 417 centimeter, gir den i tillegg til plass for opptil fem personer, også 381 liter med bagasjerom­splass – mer enn mange av bilene i kompaktkla­ssen.

KJAPP bil

Litium-ion-batteriene i Ampera-e består av 2ampera88 celler gruppert i åtte moduler med 30 og to moduler med 24 celler. Til sammen leverer det 60 kwt, i en elbil som er bygget fra batteriet og opp.

Kobler du Ampera-e til en 50 kw Dc-hurtiglade­r, vil det gi deg 150 kilometer rekkevidde på en halvtime.

Med et dreiemomen­t på 360 newtonmete­r og 204 hestekreft­er (150 kw), gjør Opel Ampera-e unna 0–100 på 7,3 sekunder.

 ?? ARKIVFOTO: TOR MJAALAND ?? Da Opel Ampera-e ble lansert på bilutstlli­ngen i Paris i fjor, var interessen stor. Åpenbart også for hva som skjuler seg under bilen.
ARKIVFOTO: TOR MJAALAND Da Opel Ampera-e ble lansert på bilutstlli­ngen i Paris i fjor, var interessen stor. Åpenbart også for hva som skjuler seg under bilen.
 ?? ARKIVFOTO: TOR MJAALAND ?? Daglig leder hos Motor Forum, Anne Merete Bruheim og Opel-ansvarlig Sven Arild Andersen sammen med den nye Opel Ampera-e på bilyutstil­liungen i Paris.
ARKIVFOTO: TOR MJAALAND Daglig leder hos Motor Forum, Anne Merete Bruheim og Opel-ansvarlig Sven Arild Andersen sammen med den nye Opel Ampera-e på bilyutstil­liungen i Paris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway