Fædrelandsvennen

Her er verdensmes­terens fe

Kristoffer Halvorsen (20) har lagt en knallgod oppkjøring bak seg. I år har han lyst til å innfri fem mål før han tar steget ut i profflivet.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg har vanvittig lyst til å sikre meg en proffkontr­akt i år. Det handler om hvordan jeg føler sesongen går. Jo bedre jeg sykler, jo bedre vilkår får jeg, sier Kristoffer Halvorsen - som for tiden finpusser formen på Mallorca før sesongstar­t i det belgiske rittet Grand Prix de la Ville de Lillers søndag 5. mars.

I fjor høst vakte kristiansa­nderen oppsikt ved å legge proffdrømm­en inntil videre på is, selv om både større og mindre profflag viste stor interesse for ham. Selv etter at han vant U23-VM i Qatar, sto han på sitt om at han også ville kjøre årets sesong for kontinenta­llaget Team Joker.

SIKTER MOT VM-GULL I BERGEN

I år derimot, er sesongen kommet der han mener tiden er inne for å sikre seg en proffkontr­akt foran kommende sesong. Og allerede 6. mars skal han i møte med det tyske World Tour-laget Team Sunweb, for å sondere terrenget. Men før han setter signaturen på en kontrakt, har han store planer om gjøre seg bemerket.

Her er de fem målene han har satt seg i år:

●● 1. Vm-gull i Bergen

– Først og fremst fordi det går på hjemmebane og fordi det er det største du kan vinne som U23rytter. Vi har litt press på oss der, men det blir gøy, sier Halvorsen, som inkluderer sin trener, Kai Lexberg, når han sier «vi».

●● 2. Vinne etappe i Tour of Norway – Vi har alltid kjørt dårlig der, og mangler en seier. Det er et stort mål å vinne en etappe der, sier Team Joker-syklisten.

●● 3. Vinne U23-utgaven av Flandern Rundt

– Etter VM er Flandern rundt det største du kan vinne som U23rytter

●● 4. Vinne en ny etappe i Tour de L’avenir

– Når du ser på historikke­n er det mange store ryttere som har vunnet der. Det kalles «ungdommens Tour de France», og henger høyt blant U23-rytterne, sier Halvorsen, som vant en etappe allerede i fjor.

●● 5. Være i god form gjennom hele sesongen, og gi alt i hvert løp

– Dette er viktig for utviklinge­n min. Det er når jeg er i god form og på hugget hele veien at jeg kan vinne mange løp. På hvert eneste flate ritt jeg kjører, eller hver gang jeg er sterk nok til å henge helt med inn, så kjører jeg for seier. Men det er de fire nevnte rittene som er aller viktigst for meg, understrek­er 20-åringen.

– STERKERE ENN I FJOR

Når han nå straks går inn i sesongen, er det vel vitende om at han har lagt en så godt som prikkfri oppkjøring bak seg.

– Bortsett fra seks dager der jeg hadde vondt i kneet, har alt gått som ønsket.

Tester på Lillehamme­r for noen uker siden dokumenter­er en god oppkjøring. Blant annet har O2opptaket steget fra i overkant av 70 til 78,8. Mens de høyrelevan­te watttesten­e også peker i riktig retning.

– Testene viser at Kristoffer er hakket sterkere enn i fjor. Når vi allerede da så at det var godt nok til å kjempe i toppen i U23-klassen, og i noen av proffløpen­e der ikke de aller sterkeste var på plass, så lover det veldig godt. Det er ikke et stabilt World Tour-nivå på ham ennå, men i en gitt setting kan han sikkert kjempe mot noen av de rytterne også, sier Kai Lexberg.

– RASKERE ENN EDVALD

Han nøler ikke med å kalle de fem målene for realistisk­e.

– Absolutt. Noen av målene har han allerede klart før, og med det sterke U23-laget tror jeg absolutt at han kan vinne Flandern også. I Tour of Norway avhenger vinnersjan­sene mye av startfelte­t, men er han på bakhjulet til Edvald (Boasson Hagen), så er han raskere enn ham også, sier Lexberg.

– Hvor lenge må vi vente på første seier i år?

– Han kan være der alt fra start av selv om han i fjor ventet ganske lenge. Men vi håper han tidlig skal kjenne teften, og i og med at Flandern kommer allerede 8. april, sier Lexberg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway