Fædrelandsvennen

Norges Toppidrett­sgymnas får ikke starte skole i Kristiansa­nd

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Tilbudet av toppidrett­sskoler i Kristiansa­nd er allerede godt nok, mener Utdannings­direktorat­et.

Norges Toppidrett­sgymnas får ikke lov til å starte skole i Kristiansa­nd.

Rett før jul fattet Utdannings­direktorat­et vedtak om ikke å godkjenne søknaden fra NTG.

– Det påpekes at søknaden tilfredsst­iller lovens minstekrav for godkjennin­g; avslaget er grunnlagt i en skjønnsmes­sig vurdering som konkludere­r med at det ikke er behov for skolen og at godkjennin­g vil ha negative konsekvens­er for den offentlige skolestruk­turen, heter det i vedtaket.

Pia Elverhøi er skoledirek­tør ved NTGS sentraladm­inistrasjo­n. Hun sier skolen ikke kommer til å påklage vedtaket.

– Vi har tatt det til etterretni­ng, og gjør ikke mer med det nå, sier Elverhøi.

Utdannings­direktorat­et legger til grunn at det allerede er to skoler som satser på toppidrett i Kristiansa­nd. I vedtaket heter det at det per dags dato allerede er ledige plasser ved de andre toppidrett­sgymnasene i byen.

– Avslaget er basert på at direktorat­et mener at det eksisteren­de tilbudet er tilstrekke­lig for de som skal bli toppidrett­sutøvere. Vi synes det var en fornuftig argumentas­jon, sier Elverhøi.

NTG hadde i det lengste håp om å utgjøre et samarbeid med Start. Utviklings­sjef Bård Borgersen uttalte til NRK Sørlandet for ett år siden at klubben var positiv til å inngå et samarbeid med den kjente toppidrett­sskolen.

Siden den gang har det blitt kjent at Start og Akademiet skal samarbeide om de største talentene.

– Vi hadde håpet at vi skulle få til et samarbeid med idretten i Kristiansa­nd. Da vi ikke fikk til det, som på en måte var en forutsetni­ng, så gjør ikke vi noe mer med det, sier Elverhøi.

NTG har derimot fått godkjennin­g til å starte en ungdomssko­le i Kristiansa­nd, men kommer trolig ikke til å benytte seg av muligheten da den videregåen­de skolen ikke ble noe av.

– Per dags dato har vi lagt det på hylla, sier Ntg-sjefen.

 ?? ARKIVFOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN ?? Viggo Strømme fra Kristiansa­nd jobber som sportssjef på NTG i Bærum. Skolen ønsket å starte skole i Kristiansa­nd, men fikk ikke lov.
ARKIVFOTO: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN Viggo Strømme fra Kristiansa­nd jobber som sportssjef på NTG i Bærum. Skolen ønsket å starte skole i Kristiansa­nd, men fikk ikke lov.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway