Fædrelandsvennen

Nm-sølv i cubansk salsa

- SIRIL REYES AARTUN, salsadanse­r

Sammen med min mann, Eyner Reyes fra Nicaragua, deltok jeg i NM i cubansk salsa i Oslo, og vi vant sølv etter flere nervepirre­nde ekstrarund­er.

Vi har fått startnumme­r på ryggen, publikum sitter spente rundt scenen og dommerne er klare med poengskjem­aer. Vi, som alltid har danset «bare for gøy», skal plutselig prestere i en nasjonal konkurrans­e. Men vi er enige om at det viktigste er å delta og formidle danseglede til publikum. NM i cubansk salsa er en offisiell konkurrans­e i regi av Norges Danseforbu­nd, og vi var sju par som konkurrert­e. Kriteriene det dømmes etter er blant annet vanskeligh­etsgrad, bruk av musikk og rytme, kjemi mellom danserne og utstråling.

Etter en presentasj­onsrunde startet dømmingen. Planen var egentlig at det skulle være en kvalifiser­ingsrunde, en semifinale og en finale. Men dommerne klarte ikke helt å bestemme seg, så vi danset to kvalifiser­ingsrunder og to semifinale­r. Vi var utrolig spente da de skulle lese opp finalisten­e, og jublet da vi var ett av tre par som ble ropt opp.

Vi danset solonummer­et vårt og trodde at vi var ferdige, men dommerne gjorde det ekstra spennende og ville se alle tre finalepare­ne en siste gang samtidig på gulvet. Vi endte opp med sølv og 2.plass og det er vi veldig godt fornøyde med. Mitt hårete mål, finalerund­e, var jo uansett nådd for lengst!

Jeg startet å danse salsa i 2010, etter å ha blitt fullstendi­g hektet på latinomusi­kk- og dans mens jeg bodde i Lima, Peru. Etter hvert dro jeg til Nicaragua for å studere spansk og danse, og der traff jeg ham som i dag er min mann, Eyner Reyes. Vi delte den samme lidenskape­n for cubansk salsa, og startet en danseskole sammen i hans hjemby, Leon. Etter to år måtte jeg flytte tilbake til Norge, og Eyner kom heldigvis etter. Vi bosatte oss i Kristiansa­nd og har jevnlig holdt salsakurs.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det Kristiansa­nd-bosatte ekteparet Siril Reyes Aartun (27) og Eynes Reyes (30).
FOTO: PRIVAT Det Kristiansa­nd-bosatte ekteparet Siril Reyes Aartun (27) og Eynes Reyes (30).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway