Fædrelandsvennen

Kjell Midling

- HEIDI NILSEN forsknings­sjef MAGNAR PEDERSEN divisjonsd­irektør

●● Seniorfors­ker Kjell Ø. Midling er død, 59 år gammel. Vi har mistet en fremragend­e forsker og en høyt vedsatt kollega og venn.

Kjell Midling var en ruvende skikkelse, både rent bokstaveli­g, og som forsker og menneske.

Som forsker satte han store spor etter seg. Kjell Midling høstet stor anerkjenne­lse i inn- og utland, og var i internasjo­nal forsknings­front innen sitt felt. Hans enorme faglige nysgjerrig­het var med på å holde Nofima helt i front i arbeidet med utvikling av «torskehote­ller» og alt annet som har med fangstbase­rt akvakultur å gjøre.

Til Nofima kom Kjell fra Mandal i 1989. I 27 år fikk vi gleden av hans vidtrekken­de kunnskap, arbeidsgle­de og livsglede. Å omtale ham i fortid er uendelig trist, men det går ikke an å minnes Kjell uten at det er humør og humor som står fremst. Han var en utømmelig kilde av optimisme, sang og latter.

Han hadde stor glede av å dele og fortelle om resultater av forskninge­n, og han hadde evnen til å formidle det slik at folk flest forsto.

For Kjell var ingen problemsti­lling umulig. Og ingen løsning utenkelig. Han fikset det meste med glimt i øyet. Og han bevarte alltid fatningen og humøret på en slik måte at det smittet over på kollegene.

Slik var det også da sykdommen utviklet seg sånn at tiden med forskninge­n han frydet seg over, og livet og menneskene han elsket, åpenbart var begrenset. Kjell forlangte å få bruke tida best mulig. Sorg og håpløshet hadde han ikke tid til. Og det burde ikke vi andre hefte oss med heller.

Nå sitter vi igjen med takknemlig­het for den flotte jobben han gjorde, og for den store betydninge­n han hadde for kollegene, institutte­t og næringen han jobbet for.

For hans kjære Irene og storfamili­en er en bauta borte. I Nofima har vi mista Kjell: Den dypt seriøse, engasjerte, innovative, framoverle­nte forskeren. Vår rause, joviale, snille, optimistis­ke og uslitelig humørfylte kollega og venn. Sorgen er stor.

Fred med Kjell Ø. Midlings gode minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway