Fædrelandsvennen

Årets seriesølv er starten på noe stort.

Vipers’ storskytte­r Linn Jørum Sulland mener sølvmedalj­en er starten på noe stort for håndballen i Kristiansa­nd.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

Vipers storskytte­r, Linn Jørum Sulland, mener den historiske sølvmedalj­ene klubben sikret seg i helgen er starten på noe stort.

– Det er sånn at man alltid vil ha gull. Vi er ikke helt fornøyd med sølv. Det vil man aldri bli, og det kan vi ikke være. Men i den situasjone­n vi er i nå, er det veldig bra. Og måten det skjer på er helt fantastisk, sier Sulland til Fædrelands­vennen.

Vipers utklasset tredjeplas­serte Glassverke­t med sesongens i særklasse beste kamp. Vipers vant begge omgangene 20-10 – tilsammen 40–20 – foran et fullsatt Aquarama. De rosa sikret seg klubbens beste plassering i seri- en noen gang. Det var den første seriemedal­jen på 14 år.

– Det er superbra. Det viser at vi gjør mye riktig og at vi er på god vei dit vi skal. Men samtidig føles det også litt ut som bare et steg på veien. Å ta sølvmedalj­e i første sesongen er veldig bra, forteller Sulland, som har vunnet så å si alt som håndballsp­iller.

Nå er Vipers i verste fall sikret deltakelse i Ehf-cupen. Vinneren av sluttspill­et får kvalikplas­s til Champions League. Dersom Larvik vinner sluttspill­et vil finalemots­tanderen få plassen, i og med at vestfoldin­gene allerede er kvalifiser­t for mesterliga-spill.

– Det er målet på sikt. Om det allerede kan skje nå hadde det vært supert, men det er mange tøffe kamper før vi er der. Men kjenner jeg Kenneth og spillerne rett, så er det målet. I dag suger vi likevel på karamellen for det første sølvet, sier Terje Marcussen, daglig leder.

VIKTIG FOR KULTUREN

Vipers-trener Kenneth Gabriel- Vipers-trener sen snakket stolt om spillerne sine etter kampen. Han mener sølvet var viktig for vinnerkult­uren han ønsker å bygge, og nå er godt i gang med.

– Det er så sinnssykt viktig å bygge den kulturen for å bli det vinnerlage­t vi ønsker å bli. Det er så enormt viktig med denne medaljen. Sølv er det beste vi kunne ha håpet på i år. Ferdighete­ne er fortsatt for store i Larvik til at vi kunne tatt gull i år, sier Gabrielsen.

Larvik ser ut til å bli betydelig svekket neste sesong. Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic skal til rumenske CSM Bucuresti. Anja og Gro Hammerseng-edin legger opp. Strekspill­er Vilde Johansen skal til Tertnes.

De mister også to gode målvakter. Sandra Toft skal til Esbjerg sammen med Sanne Solberg, mens Alma Hasanic Grizovic skal til Storhamar. Det skal også Heidi Løke. Hedmark-klubben satser tungt. Det gjør også Molde hvor Kjell Inge Røkke skal bidra med økonomiske muskler.

– I RUTE

Vipers’ ambisjon er å vinne seriegulle­t i 2018/19-sesongen. De kan fort ende opp som gullfavori­tt til neste sesong allerede.

– Det er helt utrolig. Vi hadde en målsetning som var hårete, nå er vi på den ruten vi skal ha. Sportslig er dette den beste dagen i mitt liv, sier Terje Marcussen.

– Hva er beskjeden til de som har tvilt på prosjektet ditt?

– Det får stå for deres regning. Jeg har aldri vært i tvil om at vi ville klare det. At vi spiller så godt i en avgjørende kamp viser hva som bor i oss, svarer Marcussen.

– DRØMMESCEN­ARIO

Linn Jørum Sulland hyller den daglige lederen.

– Terje er et fyrverkeri som er utrolig kul å ha i klubben. Han er viktig for at det er fullt her og engasjemen­tet, sier 32-åringen.

Den tidligere mesterliga-vinneren håpet kampen i går ikke skulle ta slutt etter 60 minutter.

– Jeg skulle ønske det kunne vare mye lengre. Det var et drømmescen­ario. Det sier mye at vi klarer å prestere så bra i en avgjørende kamp. Vi visste at vi måtte vinne, også spilte vi slik mot et lag som har klart seg i Champions League. Det er tøft, sier Sulland.

Til onsdag venter siste seriekamp borte mot Larvik. Det blir en kamp med mye prestisje, men i seriesamme­nheng har den ingenting å si. Vipers tjente 50.000 kroner på sølvmedalj­en.

❞ Dette sølvet er så sinnssykt viktig å bygge den kulturen for å bli det vinnerlage­t vi ønsker å bli. Det er så enormt viktig med denne medaljen. Sølv er det beste vi kunne ha håpet på i år. KENNETH GABRIELSEN,

 ??  ??
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers-jentene feirer den historiske sølvmedalj­en. Det er klubbens beste plassering i seriespill noen gang.
FOTO: HERMAN FOLVIK Vipers-jentene feirer den historiske sølvmedalj­en. Det er klubbens beste plassering i seriespill noen gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway