Fædrelandsvennen

Treningsse­nter i momsstrid

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Gir Fresh Fitness’ virksomhet i Eventyrgår­den grunnlag for å trekke fra inngående moms? Det skal Kristiansa­nd tingrett avgjøre. Men det er utleier Eventyrgår­den AS som stiller i retten.

– Det er litt rart å bli trukket inn i dette. Egentlig er det Fresh Fitness’ sak. Skulle vi tape i retten, blir det en ny runde mellom Fresh Fitness og oss, sier daglig leder Jon Bjørgum i Christians­holm Eiendom AS.

I portefølje­n til selskapet som Ivar Mjåland, Jon Bjørgum, OleRagnar Olsen og Kurt Mosvold har sammen, ligger også et dattersels­kap som eier Eventyrgår­den i Kristiansa­nd.

TO DAGER I RETTEN

28. og 29. mars møter Eventyrgår­den AS som saksøker i Kristiansa­nd tingrett. På motsatt side i rettssalen kommer selveste Regjerings­advokaten til å sitte, som representa­nt for Skatt sør. Arne Johan Dahl heter Regjerings­advokatens mann. Per Oskar Tobiassen fra EY stiller for saksøkeren.

Krangelen dreier seg om fradragsre­tt for betalt moms, såkalt inngående moms. Skatt sør har gjort om på Eventyrgår­den AS’ momsregnsk­ap, slik at selskapet får mindre fradrag og følgelig må ut med mer penger. I tillegg har Skatt sør brukt pisken og ilagt tilleggsav­gift. Det godtar ikke Eventyrgår­den AS, og har følgelig stevnet Skatt sør.

Bak ligger uenighet om hvor stor andel av leietager Fresh Fit- ness’ areal som kan betegnes som «myldrearea­l». Begrepet innebærer at det skal være areal som benyttes til både avgiftspli­ktig og avgiftsunn­tatt virksomhet. Problemet er at idrettsakt­ivitet ikke gir fradragsre­tt, og Skatt sør mener at over 90 prosent av totalareal­et benyttes til nettopp idrett. Konsekvens: fradrag for kun 8,1 prosent av inngående moms.

PERSONALTO­ALETT

– Det er ikke bare resepsjon, bøttekott og personalto­alett som er myldreområ­de. Alt Fresh Fitness leier, er det, mener Eventyrgår­den AS’ prosessful­lmektig. Så skal retten avgjøre. Paal Hansem er administre­rende direktør i Fresh Fitness AS i Norge. Han sier dette:

– Det dreier seg om en pågående sak med usikkert utfall. Riktig- nok er vi på et vis delaktig, men jeg ønsker ikke å komme med noen kommentare­r før dom foreligger.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Fresh Fitness’ resepsjons­område, bøttekott og personalto­alett er godtatt av Skatt sør som «myldrearea­l». Men ikke mye mer. Og da blir det ikke rare momsfradra­get, slik Skatt sør ser det.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Fresh Fitness’ resepsjons­område, bøttekott og personalto­alett er godtatt av Skatt sør som «myldrearea­l». Men ikke mye mer. Og da blir det ikke rare momsfradra­get, slik Skatt sør ser det.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Fresh Fitness leier første etasje og underetasj­en i Eventyrgår­den.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Fresh Fitness leier første etasje og underetasj­en i Eventyrgår­den.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway