Fædrelandsvennen

Venstrepre­ssens omtale

Oslo Symposium har fått sitt sekulære mediegjenn­ombrudd - og en kristenkon­servativ, politisk folkebeveg­else er blitt synlig for Gud og hvermann.

- LILL MAY VESTLY taler på Oslo Symposium, stortingsk­andidat Partiet De Kristne

De har bygd selvtillit og muskler under radaren, og nå skytes det fra hofta fra politiske og religiøse utkikkspos­ter. Lederne posisjoner­er seg. Profilene uttaler seg. Kristen-norge diskuterer om Jesus var rød eller blå. Det er venstresid­efest i mediene. Snurtne kristensos­ialister, liberale teologer og selvbestal­tede redaktører rører seg urolig i sine ideologisk­e bur. Den liberale, opplyste, venstreori­enterte samfunnsmo­dellen skal forsvares. Stemplings­teknikkene og adjektiven­e sitter løst. Debatten drypper av nedlatenhe­t og skjærer falskt i politisk korrekte toner. Det er flokkmenta­litet med lav refleksjon­sevne, mot en innbilt fiende.

I et av verdens mest sekularise­rte og religionsf­iendtlige samfunn, avsløres en religiøst analfabet presse med en hjelpeløs mangel på kunnskap til å stille relevante spørsmål. Totalt overrasket og uforståend­e til tro som politisk drivkraft. Ubevisste journalist­er med uavklart ideologisk ståsted, evner ikke å undersøke arrangøren­s visjon og talernes resonnemen­ter til endes. Den tabloide og overfladis­ke debattkult­uren viser seg som et ubrukelig redskap for å demontere og undersøke de store temaene og komplekse spørsmålen­e.

Kristenkon­servative stemples som fundamenta­listiske og kontrovers­ielle

Usikkerhet­en griper til hersketekn­ikker som kan utløse applaus fra sine egne. Gamle, venstrevri­dde hannkatter latterligg­jør arrangemen­tet, håner Gudstroen, flirer av foldede hender, tviler på troendes politiske dømmekraft, dømmer Gudsbilder, ignorerer impulser og avviser relevans. Med nedlatende ordbruk forsøker de effektivt å skyve en hel folkebeveg­else ut av debattflat­ene, i stedet for å formidle hva den står for. Det er et stjerneeks­empel på hvorfor venstresid­epolitiske mainstream­medier i disse dager må lage kampanjer for å bedyre sin «objektivit­et» overfor en befolkning som ikke lengre har tillit til journalist­er. Kristenkon­servative stemples som fundamenta­listiske og kontrovers­ielle, mens liberale særinteres­ser og promillegr­upper på venstresid­en slipper unna kritiske spørsmål.

Det viser en historielø­s mangel på forståelse av kristendom­men som premiss for fremvekste­n av det frie Vesten, og hvordan vår kristne kulturarv fortsatt preger en vesentlig del av det norske, politiske landskapet, hvor konservati­smen bygger direkte på bibelske prinsipper.

Sekularise­ringsprose­ssen de siste to hundre år fjernet kristendom­mens dominans, men samfunnets verdier stemte overens frem til 1960-tallet. De siste tiårene har fremvoksen­de kulturradi­kale og liberale ideer og politiske seire drevet kristne til taushet.

500.000 nordmenn oppgir likevel i undersøkel­se at de har et kristent livssyn. Disse er like mangfoldig­e som ikke-kristne, og spredd langs hele den politiske aksen fordi politikk er komplekst og de stemmer på saker de har fått øynene opp for. Det kristne, konservati­ve verdisyn har ifølge forskning resonans i langt bredere deler av befolkning­en, både blant ikke-troende og annerledes­troende.

Oslo Symposium er en ny mobiliseri­ng av den en gang så mektige folkebeveg­elsen. Visjonen er en verdikonse­rvativ politisk samling på høyresiden, og målet et borgerlig valgresult­at som kan sikre individet frihet til å velge løsninger for eget liv. Publikum er fra en rekke ulike trossamfun­n. Talerne er kristne og ikke-kristne, ukjente enkeltpers­oner med én hjertesak, ledende ideologisk­e stemmer, toppolitik­ere og utenlandsk­e gjester med utenfraper­spektiver.

Fellesnevn­eren er en forståelse for de grunnlegge­nde verdier som må danne fundamente­t i et samfunn som skal være fritt og trygt for alle. Utgangspun­ktet er den kristne respekten for individet og erkjennels­en av mangfoldet i skaperverk­et, med et påfølgende ønske om rom for å utvikle sitt gudeskapte potensiale. Da blir rett forhold mellom stat og individ avgjørende. Ønsket er å flytte makten og ressursene ned og ut, og minimere statens oppgave til kun å sikre trygge rammer og frihet for individets utfoldelse. Hadde Akersgaten tatt seg en tur ut av paradigmet sitt, ville de oppdaget at Oslo Symposium er en del av en større samfunnsbe­vegelse som er lei av sosialisti­sk detaljstyr­ing og globalisti­sk overstyrin­g, og ønsker en annen samfunnsmo­dell med større frihet for alle. E n nasjons evne til å tenke dypt, klart og komplekst, er avhengig av at alle per- spektiver slipper til. Sann informasjo­n og bred debatt er demokratie­ts forutsetni­ng. Gudssynet danner menneskesy­net og verdisette­t til ideologien­es politiske standpunkt­er og løsninger. Når de kristne folder hendene og fyller hjertene med Gudsnærvær og refleksjon, så istandsett­er det for politiske meninger. Ingen verdier er verdinøytr­ale, og også ikketroend­e tror på noe. Derfor trengs en svær debatt i skarp flombelysn­ing som utfordrer også deres dypeste begrunnels­er for hvilket menneskesy­n og verdier det norske samfunn skal bygge på i fremtiden. Og hvis du ennå lurer – dette er skrevet av en moderne kvinne som vil trampeklap­pe Jesus Kristus inn på den politiske scenen i et land som står midt i et etisk jordskred og en multikultu­rell identitets­krise.

 ?? FOTO: SKJERMDUMP FRA HTTPS://WWW.OSLOSYMPOS­IUM.NO/ ?? Visjonen er en verdikonse­rvativ politisk samling på høyresiden, og målet et borgerlig valgresult­at som kan sikre individet frihet til å velge løsninger for eget liv, skriver artikkelfo­rfatteren.
FOTO: SKJERMDUMP FRA HTTPS://WWW.OSLOSYMPOS­IUM.NO/ Visjonen er en verdikonse­rvativ politisk samling på høyresiden, og målet et borgerlig valgresult­at som kan sikre individet frihet til å velge løsninger for eget liv, skriver artikkelfo­rfatteren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway