Fædrelandsvennen

Gassballon­ger og andre forurenser­e

- FRANK VAN DER KLEI

Etter de alarmerend­e bilder av hvalen med «plastbelag­t» mage våknet vi med et brak. Jøss dette var ille, her må vi gjøre noe med.

●● Det var storstillt­e plastinnsa­mlingene i skjærgårde­n og alle syns det var en skam med denne forsøpling­en.

Nå skulle vi endelig ta et skritt i riktig retning og begynne med å forby gassballon­ger. Helium er en ressurs som tar slutt om 200 - 300 år så det sier seg selv at om en stund så finnes det ikke lenger gassballon­ger å oppdrive. Nå vil bystyret fremskynde dette og innføre et forbud av gassballon­ger. Men dette faller ikke i god jord hos speiderne på Flekkerøya. De hadde nemlig tenkt seg en ny båt og oppussing av lokalene sine gjennom salg av gassballon­ger på 17. mai!

Skandale!

Dette går ikke an, vent heller til neste år! Og i kjølevanne­t følger noen som sier at en dag i året må vel være lov å selge disse ballonger til glade barn.

Sier du det. Hvor lenge skal vi vente da? Gassballon­ger selges ikke bare på 17. mai men på sirkus, tivoli diverse markeder, stevner og andre tilstelnin­ger med mye folk.

Og siden vi snakker om plast kan vi vel også forby alle plastposer, spesielt såkalte «dollar-poser»?!

Disse er virkelig noe svineri i naturen. Så å si alle bruker disse og kanskje også speiderne. Bruk heller papirposer eller handlenett. Og til speiderne: kjøp noen sukkerspin­nmaskiner, de lønner seg til 17.mai!!

Lykke til.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway