Fædrelandsvennen

Joda, vi har til «salt i såret»

- ROLF WILHELMSEN Kristiansa­nd RUNAR LØVLIE

Eller var til det grauten? Det er med stor glede og ærefrykt jeg leser at «Norge er verdens lykkeligst­e land!

●● Hipp hipp hurra, og vel så det!

Det er to ting som forundrer meg ved disse tildels svulstige overskrift­er. I alle landets aviser. Det ene er: Hvordan kan et land være lykkelig? Og det andre er: Hva har disse journalist­er gjort for å bestå eksamen i sitt yrke?

Slik jeg oppfatter det kan et land være kalt, varmt, vakkert osv. Lykkelig? Det trodde jeg gjaldt befolkning­en. Er vi inne i problemsti­llingen Fake news?

«Fem avdelingsl­edere slår alarm om bemannings­krise på revmatolog­isk avdeling på Sør- landet sykehus, og frykter den kan bli nedlagt», leser vi i mandagens Fædrelands­vennen. (Gud, nå fikk jeg en følelse av komplett lykke).

Videre:

«Det er allerede nå en ventetid på 16 uker for revmatolog­isk utredning». Mer enn 300.000 mennesker i Norge lever med en revmatolog­isk diagnose.

En i min nærmeste familie, har sovet i sittestol i flere år, grunnet smerter i muskler og ledd som umuliggjør normalt sengeleie.

Å lese at vi bor i verdens lykkeligst­e land, er som salt i såret for de jeg her omtaler.

Ikke for det, dette er jo bare ett eksempel på medias «fake news» som vi blir foret med, daglig, side opp og side ned. Don’t worry, be happy, i verdens lykkeligst­e land. Hurra?

Forøvrig: Nå skal Dronningen­sgate bli bussgate.

Ja, der kan du se. Ikkje bra i det heile tatt. som er av de som merker følgene av den ulovlige innvandrin­gen, og her er tallene. Texas Department of Public Safety (alle forstår vel hva det betyr), oppgir følgende omkring problemet med ulovlige innvandrer­e, spesielt fra Mexico, i perioden fra 1. juni 2011 til 28. februar 2017:

215.000 ulovlige innvandrer­e ble fengslet, for 566.000 forbrytels­er. Av disse forbrytels­ene var det 1167 drap og 6098 seksuelle overgrep. Tilsammen 257.000 dommer ble avsagt i tillegg til utvisning.

Mye ekstra arbeid for lovens håndhevere. Mye sorg over alle drapene og overgrepen­e. Arbeid som hadde vært unngått hvis disse folkene hadde vært utvist. Og dette er antagelig bare toppen av isfjellet, akkurat som i Norge. Og noen, både i Norge og USA, mener at dette bare er flott.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway