Fædrelandsvennen

Den Norske Tysklandsb­rigades 70årsjubil­eum i Kristiansa­nd

- JENS G. JUSTESEN veteran brigade 521, Husum THOR KREFTING NISSEN Oslo

Torsdag 23. mars var vi veteraner med følge inviterte til jubileumsf­est, og en feststund ble det.

●● Det hele startet i Tresse der Harry M. Nyhuus med velvalgte ord talte og fortalte om Tysklandsb­rigadens innsats i årene 1947 til 1953. Deretter la han ned en krans ved Veteranmon­omentet.

Så gikk turen til Caledonien hall. Etter en velkomstdr­ink bar det inn i salen hvor det var dekket til 130 gjester. Her ble vi servert deilig middag med drikke, dessert og kaffe. En veltalende Odd Helge Olsen ledet festen og ga etter hvert ordet til inviterte gjester som hyllet veteranene­s innsats.

Det ble også god tid til å treffe gamle kamerater og minnes de 6 månedene vi var stasjonert­e i Tyskland, så praten gikk livlig. Senere så vi film fra brigadens tid i Tyskland og også en kortfilm fra norske soldaters innsats i Afghanista­n.

Som et minne fra jubileet hadde Harry M. Nyhuus fått laget en personlig minnediplo­m som alle veteraner som var til stede, fikk tildelt. Imponerend­e! Kona hadde gitt med meg rikelig med kontanter så vi kunne betale for festen, - men på mirakuløst vis hadde de herrer Nyhuus og Olsen fått sponsorer som betalte for hele gilde! Imponerend­e det også!

Jeg er sikker på at jeg har alle som var til stede med meg når vi vil rette en stor takk til komiteen med Nyhuus og Olsen i spissen for en meget vellykket og hyggelig feststund! Dere gjorde en kjempejobb for at vi skulle få en trivelig kveld!

Så igjen, tusen takk! ne alle hindringer for finansinst­itusjoner til å spekulere i alle slags papirer, derivater, osv.

Dette vil etter all sannsynlig­het føre til nye finanskris­er og der skattebeta­lerne må ta regningen. Når regjeringe­n i tillegg med støtte fra Ap og Venstre har akseptert å overføre kontrollen med finanstils­ynet til EU, vil sikringsbe­løpet for bankkunden­e bli presset ned fra 2 millioner til 100.000 euro, og norske skattebeta­lere vil være med å betale regningen hvis europeiske banker går konkurs.

Flyktningk­risen er grunnet USA og Natos aggressive krigspolit­ikk. Krigen mot Saddam Hussein var basert på løgn og fri diktning, og det samme var krigen mot Libya og Gadaffi. Hadde ikke USA og Nato samt Saudi-arabia, Qatar og Tyrkia blandet seg inn i Syria-krigen, kunne flere hundre tusen sivile liv vært spart og krigen kunne ha vært over for lenge siden.

Det nåværende EU fører en krig mot sine innbyggere ved at de ved CETA, TTIP og TISA spiller på lag med storkapita­len for å undergrave arbeidsret­tigheter, standarder, helse, miljø, sosiale rettighete­r, pensjoner, osv. Franskmenn bør derfor heller velge Le Pen ( bildet) som president enn Macron da Macron bare vil videreføre undertrykk­elsen og kampen mot arbeidstag­ernes lønninger, pensjoner og sosiale rettighete­r. Med denne politikken bør EU begraves for godt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway