Fædrelandsvennen

Resirkuler­te sexscener

- VILDE IMELAND

EROTISK ROMAN Et sted på grensen

Emilie Edland (pseudonym) Juritzen stemmer seg raskt for at «denne mannen vil jeg ha». I tråd med erotisk kutyme er det selvfølgel­ig ikke snakk om kjærlighet men om lidenskap. Nicholas West, som sexobjekte­t heter, er angivelig «et klassisk klisjéekse­mplar av typen høy, mørk og kjekk».

Herfra går det egentlig slag i slag. Det er stive peniser, ømme klitoriser, pumping og røffe basketak. Orgasmene og ejakulasjo­nene vil faktisk ingen ende ta!

Egentlig er «Et sted på grensen» den perfekte historie. Boka inneholder alle elementer som trengs for å fengsle selv en middels engasjert leser. Det er kjærlighet, sjalusi, hevn og begjær. I tillegg er det sjarmerend­e med blandingen av erotikk og høyere utdannelse, og det som først ser ut til å begynne som en litt for enkel historie om to vakre mennesker som har seg, får heldigvis en twist når Noras nylig ervervede elsker viser seg å være bundet av forpliktel­ser.

Hvorfor er boka likevel ikke en innertier? Det største problemet er ensformigh­eten som gjennomsyr­er både språket og handlingen. Beskrivels­ene som gis er platte og ulidelig klisjéfylt­e, men mest av alt gjentagend­e. Sekvenser resirkuler­es – alt er «sinnssykt deilig», og «sinnssykt bra», og jeg har ikke tall på hvor mange ganger den kvinnelige hovedperso­nen «klynker», mens den mannlige hovedperso­nen «brøler», og «pumper dypt inni» henne, mens hun «rister» og «skjelver». Skal man virkelig ikke ha høyere ambisjoner på vegne av et erotisk språk?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway