Fædrelandsvennen

Forfrisken­de gammeldags

- ROY SØBSTAD

ROCK Hvitmalt gjerde

Våken Tik/playground

Hvitmalt gjerde låter forbløffen­de ungdommeli­ge til å låte så gammeldags­e. Trioen fra bergensfor­staden Minde har 60-tallet inne, ingen tvil om saken. Gitarene har akkurat den rette surfklange­n, kompet har akkurat det rette garasjesla­rket og vokalen har akkurat den rettedårli­ge diksjonen. M end eter innholdet Hvitmaltgj­erdefyller dettes ou n den med s omgjør dem så herlige å høre på: energien, fandenivol­dsk heten og alle de smarte, små pop-hookene.

Det hjelper selvsagt også at alt annet låter så til de grader strømlinje­formet for tiden. Man kan lage høyst menneskeli­g musikk utelukkend­e ved hjelp av datamaskin­er, for all del, men det er og blir noe eget med lyden av tre fyrer som står sammen i et rom og spiller. Og den lyden har Hvitmalt gjerde perfeksjon­ert på sitt album nummer fire.

Det går fra så vidt styrt villskap i «Slått ut» via bittersøte drømmerier i «Varm natt» til pur melodisk lykke i «Våken nå». Nå er ikke nødvendigv­is hver eneste låt like minneverdi­g i seg selv. Temperatur­en dabber sant å si litt av utover på det vi vel bør kalle side 2. Men når helheten er så frisk at den kan få snø til å smelte og krokuser til å blomstre, føles det ikke riktig å henge seg opp i den slags detaljer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway