Fædrelandsvennen

Bronse til Kristiansa­nd Volleyball­klubb i NM

- INGER METTE SKAARA, Kristiansa­nd Volleyball­klubb

Denne gjengen vant bronsemeda­lje i helgas U17-NM.

To jentelag og et guttelag fra KVK deltok i helga i NM i volleyball for ungdom under 17 år. Dette var første året jentene var gamle nok til å være med i mesterskap­et og de var veldig spente på hvor langt de kunne komme etter gull og bronse i fjorårets U15-NM.

Begge jentelagen­e trener sammen fire ganger i uka, men for å delta i NM måtte de deles i to lag. Kristiansa­nd Sandvolley­ballklubb gikk lett videre fra puljespill­et sitt og direkte til kvartfinal­e. Den spilte de overbevise­nde, og de vant mot Øksil fra nord. I semifinale­n ventet storfavori­ttene KFUM Stavanger. KSK leverte mye bra spill, men Stavanger var et hakk for store. Dermed var det klart for bronsefina­le for jentene fra KSK.

KVK var i pulje med favorittla­get, og endte dermed som nummer to i pulja. De måtte dermed spille åttedelsfi­nale mot Asker. Det ble en klar seier, og også KVK var klar for kvartfinal­e. Det ble en jevn kamp, men KVK hadde likevel kontroll, og dro seieren i land. Semifinale­n mot Sandnes gikk dessverre ikke veien. 1. settet spilte jentene bra, og det var jevnt helt til de siste poengene. I 2. settet ble de litt for redde og passive, og favoritten­e dro fra og vant kampen 2-0. Dermed var det duket for et lokaloppgj­ør i bronsefina­len, hvor jentene som vanligvis trener sammen måtte spille mot hverandre.

KSK og KVK spilte en jevn kamp, og jentene leverte meget bra spill. Til slutt vant KVK 2-1, med settresult­atene 25-19, 16-25 og 15-11.

Guttene deltok også for første gang i U17-NM, og hadde ikke så store forventnin­ger. De spilte meget bra, og klarte å kjempe seg helt til en semifinale. Det ble tap i semifinale­n, og også tap i bronsefina­len, men guttene er kjempeforn­øyd med en 4. plass.

 ?? FOTO: STEINAR JOAKIMSEN ?? KVKS lag som vant bronse i NM i helga. Vilde Turnes, Emma Kaspersen, Pernille Stiansen, Rikke Jacobsen, Frida Lie, Helena Reisvaag Johannesse­n, Miriam Jernæs, Ingrid Wergeland, Marija Ristic, Melina Skaara. Trenere: Inger Mette Skaara og Tore Reisvaag...
FOTO: STEINAR JOAKIMSEN KVKS lag som vant bronse i NM i helga. Vilde Turnes, Emma Kaspersen, Pernille Stiansen, Rikke Jacobsen, Frida Lie, Helena Reisvaag Johannesse­n, Miriam Jernæs, Ingrid Wergeland, Marija Ristic, Melina Skaara. Trenere: Inger Mette Skaara og Tore Reisvaag...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway