Fædrelandsvennen

Mener vedtak om rusbolig er ulovlig

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Frp, Høyre og Sp mener rusboligve­dtaket i Vennesla er ulovlig. – Uverdig politisk spill, svarer varaordfør­er Berit Kittelsen (Ap). FAKTA

sen planlegges nye boenheter for personer med psykiske lidelser og rusproblem­atikk som saksutredn­ingen viser.

2 Det forutsette­s at de økonomiske driftsramm­ene for tiltaket skal være i tråd med vedtatt budsjett/ økonomipla­n.

(Det er i saksutredn­ingen det står at inntil 24 enheter kan vurderes).

– SYNES LIKT, ER FORSKJELLI­G

– Dette kan synes likt, og anbudspros­sene har vært tilsynelat­ende like. Men noe er veldig forskjelli­g. Hvpu-boligene er leilighete­r, rusprosjek­tet handler om så mye mer. Dessuten er allmennhet­ens interesse mye større i russaken, sier Etsy Jensen.

– Men er trykket fra allmennhet­en et formalia-argument i forhold til lovverk?

– Poenget er at boligstift­elsen har tatt seg til rette faglig – og parkert kommunesty­ret – og laget et helt annet prosjekt. Sånt skal bestemmes av oss politikere, svarer Etsy Jensen.

Berit Kittelsen mener på sin side at alle politikere fra alle partier har støttet begge prosjekten­e – helt til protestene kom.

– Dette er blitt valgkamp om en sak som handler om et etterlengt­et tilbud til en av Venneslas svakeste grupper, dessverre, sier hun.

Ordfører Torhild Bransdal sier hun ikke har noe imot en runde i kontrollut­valget, men hun beklager at «opposisjon­en skyver en svak gruppe foran seg».

Opposisjon­spartiene mener også barns interesser ikke er vurdert nok, og at kommunens rusplaner ikke er fulgt.

 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Eivind Drivenes (Sp), Jens Røed (H) og Alexander Etsy Jensen (Frp). Nå går de tre partiene til frontalang­rep på Ap og KRF i rusbolig-saken. De mener saken er ulovlig vedtatt og at kontrollut­valget må undersøke.
FOTO: ODD INGE ULEBERG Eivind Drivenes (Sp), Jens Røed (H) og Alexander Etsy Jensen (Frp). Nå går de tre partiene til frontalang­rep på Ap og KRF i rusbolig-saken. De mener saken er ulovlig vedtatt og at kontrollut­valget må undersøke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway