Fædrelandsvennen

Mener Arendal sitter på enn juvel

Merk deg navnet: Ylldren Ibrahimaj (21). Arendals unge talent spås gjennombru­ddet i årets sesong i 1. divisjon. Selv setter han seg et hårete mål før sesongen.

- TEKST: JAN ERIK ALBRETSEN

– Jeg vil bidra med minst 10 mål og mer enn 10 målgivende. Jeg tuller ikke. Jeg føler at jeg er god nok til å oppnå det, sier Ibrahimaj til Fædrelands­vennen.

Søndag spiller han og Arendal Fotball sin aller første kamp i

1. divisjon borte mot Mjøndalen. Arendal-trener

Trener Tørum spår at unggutten, som aldri har spilt høyere enn 2. divisjon, kommer til å dominere flere kamper kommende sesong.

– Sommeren 2015 tok han ordentlig tak i seg sjøl. Han hadde så en bra høst og trente godt den vinteren. Fjoråret var han fantastisk for oss, sier Tørum.

I løpet av vinteren mener bergensere­n han har tatt enda flere steg.

– Jeg tror vi får se at han dominerer i mange av kampene. Det er litt tidlig å forvente at han skal dominere alle, men på det beste kommer han til å bli veldig bra i 1. divisjon, sier Starts tidligere trener.

Før han helt til slutt indirekte kaller midtbanesp­illeren klubbens beste spiller gjennom tidene.

– Han presterer på et høyere nivå enn noen andre har gjort tidligere i Arendal, mener Tørum.

– TEKNISK

1. divisjons-ekspert og arendalitt Roger Risholt tror på gjennombru­ddet for 21-åringen.

– Jeg tror han kan bli en av profilene i 1. divisjon og ikke bare i Arendal. Han er kreativ, kvikk og orker mye. Til å være så ung har han kommet langt. Han har tatt nivået bra i vinter. Han er fremdeles litt umoden i noen av valgene sine ennå, men det meste en fotballspi­ller trenger har han allerede inne. Og resten kommer med kamptrenin­g på nivået. Basisferdi­ghetene og fotballfor­ståelsen er spesielt bra, sier Risholt.

1. divisjon-analytiker, fotballeks­pert og journalist, Ben Wells, mener man kan sammenlign­e Ibrahimaj med Tonny Brochmann (tidligere Jerv, nå Stabæk).

– De er begge er veldig tekniske, og de har begge evnen til å tre ballen gjennom ethvert forsvar, skryter engelskman­nen som jobber med norsk fotball i London.

Med sine 2186 minutter i 2016 var han lagets tredje mest benyttede spiller i opprykksse­songen. Nå er han kanskje det klareste kortet Knut Tørum har før serieåpnin­gen mot Mjøndalen søndag.

– Han var en nesten en læregutt når jeg kom til klubben, men han hadde spilt seg inn og fikk spille også når jeg kom. Og nå terper vi detaljer på veldig høyt nivå. Han har hatt en enorm utvikling, roser Tørum.

FIKK BESKJED OM å TA TAK

Hovedperso­nen selv synes det er veldig hyggelig å høre trenerens ord.

– Det er veldig godt å høre sånn. Man får jo selvtillit av det, sier Arendal-gutten med fortid i Grane.

Det er gått under to år siden Knut Tørum ga unggutten beskjed om å ta tak. Det hørte han på.

– Jeg er selvfølgel­ig mye bedre trent, men jeg føler også at jeg får ut potenisale­t mitt i den posisjonen jeg spiller i nå og som vi spilte med i fjor. Den passer meg veldig bra, sier Ibrahimaj.

Arendal skal altså for første gang i historien debutere på toppnivå på søndag. Mjøndalen venter på Isachsen stadion.

– Nå skal vi skal finsikte vårt eget sikte og forberede oss godt på det som venter oss 2. april. Nå kommer ukene inn i en fast rytme, og det blir deilig å komme i gang med det, forteller Knut Tørum til Fædrelands­vennen bare dager før det hele sparkes i gang.

Jeg tror han kan bli en av profilene i 1. divisjon og ikke bare i Arendal.

ROGER RISHOLT, fotballeks­pert om Ylldren Ibrahimaj

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Ylldren Ibrahimaj (t.h.) feirer en perlescori­ng mot Vindbjart i 2. divisjon i fjor. Fra venstre: Steinar Berås og Mathias Fjeldal Olsen.
FOTO: HERMAN FOLVIK Ylldren Ibrahimaj (t.h.) feirer en perlescori­ng mot Vindbjart i 2. divisjon i fjor. Fra venstre: Steinar Berås og Mathias Fjeldal Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway