Fædrelandsvennen

Åpner på Sørlandsse­nteret

I løpet av neste uke gjenåpner Intersport på Sørlandsse­nteret, nå i kjernen av konkurrent­er.

- TEKST: LENA RUSTAN FIDJESTAD lena@krsby.no -

Butikken vil åpne i området ved informasjo­nen, ved siden av Norrøna. I samme område ligger også konkurrent­ene G-max, Stormberg, XXL Sport og Villmark, samt Sport Outlet.

– Butikken blir starten på noe nytt innen Intersport-kjeden i Norge. Vi ønsker å prøve ut nye konseptuel­le ting, sier Retailsjef i Intersport, André Pedersen.

Da Intersport la ned sin forrige butikk på senteret våren 2015, holdt de til andre etasje i delen som huser Coop Obs. Nå har de valgt en mer sentral lokasjon.

– Vi ønsker å være der det omsettes sport. Alle konkurrent­ene er gode, men vi mener vi nå har et konsept, og en varepakke som vil differensi­ere oss og gjøre oss konkurrans­edyktige i markedet, mener Pedersen.

Ifølge egne hjemmeside­r omsetter Intersport-kjeden for omtrent 65 milliarder kroner i året. I dag finnes det omtrent 5300 butikker i verden, fordelt på 39 land.

– SELGER MER NÆR ANDRETurkl­ær-

aktøren Stormberg har holdt til i Sørlandspa­rken siden 2006, og inne på Sørlandsse­nteret siden sommeren 2013. Gründer Steinar J. Olsen, ønsker Intersport velkommen til området.

– Vi selger mer når vi ligger nær konkurrent­er. Sørlandsse­nteret har vært flinke til å lage en god sports-destinasjo­n. Etter hvert som nye konkurrere­nde aktører har kommet til, har vår omsetning økt, sier Olsen.

Han forteller om en tosifret prosentvis vekst hittil i år, og tror den blir styrket når Intersport er på plass.

– Med samlede butikker blir sportsinnk­jøp enklere for kundene. Vi opplever samme tendens for butikken vår i Storgata i Oslo, hvor konkurrent­ene også ligger tett. Det skyldes nok vår merkevare, med turtøy til «folk flest» og fokus på miljø. Om vi hadde hatt et innovatør-konsept med høyere priser, er det ikke sikkert vi hadde kommet like godt ut av konkurrans­en, tror Olsen.

TØFF PERIODE I VINTER

Direktør for Faghandel ved Hovedorgan­isasjonen Virke, Bror William Stende, tror Intersport gjør lurt i å plassere seg der andre konkurrere­nde aktører befinner seg.

– Når kundene skal handle ønsker de tilgang til det beste utvalget. Nøkkelen er nok differensi­ering, for det kan være utfordrend­e å konkurrere på pris med andre store giganter, sier Stende.

Sportsbran­sjen på Sør- og Øst- landet har hatt en tøff periode i vinter.

– I sportsbran­sjen er man avhengig av snø både før og etter jul med tanke på omsetning, forklarer direktøren.

STØRST VEKST FOR BRANSJEN

Likevel har sportsbran­sjen vært «vinnerbran­sjen» de siste årene, med en vekst på mellom fem og sju prosent.

– Totalt for fjoråret hadde denne bransjen en vekst på over fem prosent. Det er bra når resten av detaljhand­elen vokser med fire prosent. Det er trendy med fokus på trening, helse og friluft. Ingen annen befolkning i verden bruker mer penger på sportsutst­yr enn nordmenn, som betaler mer enn 3000 kroner i året per innbygger, fortsetter Stende.

Om hva nytt tilskudd til konkurrans­en betyr for forbrukern­e, sier Forbrukerr­ådet følgende:

– Det er stor fritidsint­eresse i Norge, og flere sportsbuti­kker betyr større konkurrans­e og mulighet for gode tilbud. Det er et gode for forbrukern­e, forteller kommunikas­jonsrådgiv­er Martin Skaug Halsos.

Både G-max og Intersport tilhører samme eier, som er retailsels­kapet Gresvig.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Området ved informasjo­nen på Sørlandsse­nteret rommer allerede flere sports-aktører. Bilde ble tatt under julehandel­en i 2014.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Området ved informasjo­nen på Sørlandsse­nteret rommer allerede flere sports-aktører. Bilde ble tatt under julehandel­en i 2014.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway