Fædrelandsvennen

Larvik-epoken er over – nå har Vipers startet sin

-

Pål W. Jørgensen

nå har kristiansa­nderne en enorm pyskologis­k fordel, når en vet hvordan håndballfr­emtiden på damesiden vil se ut.

●● Den ser rosa ut, og tilhører jentene fra Kristiansa­nd.

●● Først og fremst fordi Larvik blir mye dårligere neste år. Alt tyder på at Vipers blir mye bedre, med spillere Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune er på vei inn.

●● Terje Marcussen skal ha mye av æren for det. Med sine vyer og enorme pågangsmot har han løftet hele klubben sammen med sin stab.

●● Å hente Kenneth Gabrielsen fra Glassverke­t ser ut som en genistrek. Gjennom sesongen har laget bare blitt bedre og bedre. Sesongen er avsluttet med ti seire på rad. Ny klubbrekor­d. I de to siste har de altså banket Glassverke­t med 20 og Larvik på bortebane.

●● Det er særlig fire spillere jeg vil trekke frem etter bragden i Arena Larvik.

●● Sakura Hauga stod fantasisk kampen igjennom. Thorey Rosa Stefansdot­tir var tilbake i storslag og traff på alt.

●● Kari Brattset, som fikk bestemanns­premien, tok fullstendi­g lurven av legenden Gro Hammerseng Edin i forsvar. I angrep var hun umulig å få has på takket være sin styrke, sine gode bevegelser og gode avslutning­er. Brattsett er rett og slett i ferd med å vokse seg stor i Kristiansa­nd. Neste desember er det ingen overraskel­e om hun er nøkkelspil­ler for Norge i VM.

●● Men den som var mest avgjørende heter Marta Tomac. Da Larvik tok innpå mot slutten var rutinen hennes enormt viktig. Der mange av de andre til tider stresser mister Tomac sjelden hodet. Balltalent­et vartet opp med herlige tekniske detaljer, lekre innspill og lure skudd. De viktige syvemetern­e mot slutten satte hun sikkert i mål. Og da kampen skulle avgjøres var det hun som tok regien.

●● Med resultatet er en epoke over – og en ny har startet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway