Fædrelandsvennen

V til meg selv

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Lars-jørgen Salvesen skrur ballen over Odd-muren og opp i krysset i Starts 4-3-seier på Skagerak Arena.

– Jeg stiller veldig strenge krav til meg selv. Hvis andre ikke gjør det de skal så kan det irritere meg. Det kan hindre meg og laget i å bli så gode som vi kan bli. Jeg ønsker bare laget det beste, så kan det variere om det blir konstrukti­vt eller ikke.

– DET SKAL SMELLE LITT

– Men det er litt sånn det skal være. Det skal smelle litt. Det viktigste er at folk bryr seg. Det er tross alt jobben vår, sier Salvesen.

Selv sier han at han har utviklet tempoet sitt mest av alt. Han kaller seg selv «mye raskere og mye sterkere». Ikke bare fysisk. Mentalt har det blitt lettere å leve med det trøkket det er å være Start-spiller.

– Det er et ganske stort press når man er ung. Men jeg kan ikke gjøre mer enn mitt beste. På slutten av fjoråret kom spillet mer som vi ønsket. Men det var tungt. Jeg hadde ikke så lyst å gå i butikken enkelte ganger hvor man visste man møtte folk som følger med Start. Man blir sliten av det, men man vokser veldig av det også. Man tåler mer. Så jeg bryr meg ikke så mye om kommentare­r på Facebook lenger, sier Salvesen.

For Lars-jørgen Salvesen har det vært mest nedturer sportslig siden han kom inn i A-laget for tre år siden. Nå håper han å oppleve en etterlengt­et opptur:

– Hvis det blir suksess, som vi har godt tro på, så kan det bli mitt gøyeste fotballår noen sinne. Det er veldig mulig. Jeg har veldig tro på prosjektet til Steinar, sier spissen.

For de som skulle lure: Suksess betyr opprykk.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Fotballeks­pert Roger Risholt er veldig imponert over det Lars-jørgen Salvesen har vist på trenerkurs­ene.
FOTO: NTB SCANPIX Fotballeks­pert Roger Risholt er veldig imponert over det Lars-jørgen Salvesen har vist på trenerkurs­ene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway