Fædrelandsvennen

Nervepirre­nde da Vigør vant Nm-kvalik

- ERIK ANDRÉ INGEBRIGTS­EN, FK Vigør

Med bare to minutter igjen av ordinær tid i kvalifiser­ingskampen mot Lyngdal dukket Vigør-kapteinen opp på bakerste stolpe.

Vigør ledet an i første del av første omgang, men uten å skape de helt store sjansene.

Etter hvert var det Lyngdal sin tur til å vise seg frem. Etter et innlegg fra siden fikk en Lyngdal-spiller kastet seg bakover og brasset ballen i mål bak en utspilt Egeland i Vigørmålet. Vigør ledet an den siste halvdelen av omgangen, men fikk ikke ballen i mål før hoveddomme­r Bjørnar Bjørnstad sendte lagene i garderoben etter 45 spilte minutter.

Andre omgangen startet jevnt og begge lag var frempå et par ganger hver, uten at det- te resulterte i endringer i målprotoko­llen. Så, endelig, var det Vigørs tur til å putte ballen i kassa. En corner landet på bakerste stolpe hvor Ulrik Ferrer sto plassert og kontroller­t satte ballen i lengste bak Lyngdals sisteskans­e og sørget for utligning. Etter 79 minutter var bruntrøyen­e igjen farlig frempå da Jan Aage Nordbø ble spilt alene igjennom med Lyngdals keeper, men en god redning hindret Nordbø i å sende Vigør opp i ledelsen.

I det 83. spilleminu­tt fikk Lyngdals Espen Hægeland sitt andre gule kort og Vigør skulle dermed spille resten av kampen med en mann mer på banen. Og da Jan Aage Norbø ble spilt fri i Lyngdals 16-meter og fant Vigørkapte­in, Joakim Johansen, på bakre stolpe var det umulig ikke å sette inn 2-1-målet.

 ?? FOTO: ERIK ANDRÉ INGEBRIGTS­EN ?? Her feirer Vigør-guttene 2-1-scoringen til Joakim Johansen (t.h.) som førte til avansement i cupen.
FOTO: ERIK ANDRÉ INGEBRIGTS­EN Her feirer Vigør-guttene 2-1-scoringen til Joakim Johansen (t.h.) som førte til avansement i cupen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway