Fædrelandsvennen

Nå skal brannruine­ne rives

Tirsdag morgen startet rivingen av brannruine­ne etter storbranne­n i Henrik Wergelands gate i fjor.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

Arbeidet med å rive ruinene etter storbranne­n i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd er i gang.

– Nå skal vi rydde opp på branntomta, slik at det blir mer levelig her for naboene som har vært plaget av både lukt og objekter som har flakset rundt i vinden, forteller Ove Rabbersvik, daglig leder for Rive- og Knuseservi­ce.

Det var natt til søndag 30. oktober i fjor at det brøt ut brann i bebyggelse­n i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd.

Ingen ble skadet i brannen.

STORE ØDELEGGELS­ER

Storbranne­n førte til at Henrik Wergelands gate 3 og 5, hvor blant annet den internasjo­nale matbutikke­n The Green Market holdt til, brant ned, mens nabobygget, Henrik Wergelands gate 7, fikk store brannskade­r.

Årsaken til brannen er ennå ikke klarlagt, ifølge politiet. De tekniske undersøkel­sene er imidlertid ferdige, og bygningene er nå frigitt til forsikring­sselskapen­e.

– Vi har en klar oppfatning av hvordan brannen startet, forteller Frode Smith, politiførs­tebetjent ved allmennavs­nittet ved Kristiansa­nd politistas­jon.

SPREDTE SEG RASKT

– Hva tror dere er årsaken til brannen?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Smith, som opplyser at politiet også jobber for å finne ut hvordan brannen i Hen- rik Wergelands gate kunne spre seg så raskt.

Det er tidligere kjent at brannvesen­et brukte rundt 15 minutter på å finne vann til liftene sine, siden kummer i området var gjengrodde og fulle av søle.

PLANLEGGER NYE LOKALER

Arild Berge er forretning­sfører for A. Langeland ANS, firmaet som eier Henrik Wergelands gate 3 og 5.

– Vi har nå startet regulering­sarbeidet. Hvordan ting blir, det vet vi ikke ennå. Vi regner med at det vil ta mellom ett og to år å få planene gjennom hos det offentlige, forteller Berge.

– Hvilke planer har dere for bygningene?

– Vi tenker vel å etablere næringslok­aler i første etasje og leilighete­r i resten av bygget.

SAMARBEIDE­R

Sigvar Skeie, daglig leder for sykkelbuti­kken G. Nordby, sier til Fædrelands­vennen at deres bygg, Henrik Wergelands gate 7, reguleres i samarbeid med Arild Berge.

– Regulering­sarbeidet vil ta tid. Vi må se hva vi får tillatelse til, hva angår antall etasjer og lignende, kommentere­r Skeie.

RYDDEARBEI­DET

Ove Rabbersvik forteller at Riveog Knuseservi­ce kun skal fjerne nummer 3 og 5. Henrik Wergelands gate 7 blir foreløpig stående.

– Vi begynner nå å klippe ned ståltaket. Så skal vi kildesorte­re materialen­e så langt det er mulig. Det er blant annet en del kjøleskap i lokalene til matbutikke­n – og mange hermetikkb­okser, forklarer Rabbersvik.

Planen er at ryddearbei­det skal være fullført før påska setter inn.

Vi har en klar oppfatning av hvordan brannen startet.

FRODE SMITH, politiførs­tebetjent ved allmennavs­nittet ved Kristiansa­nd politistas­jon

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: TOR INGVE FRØYLAND ?? Brannen medførte blant annet at Henrik Wergelands gate 3 og 5 ble totalskade­t. I bygget hadde matbutikke­n The Green Market tilhold.
FOTO: TOR INGVE FRØYLAND Brannen medførte blant annet at Henrik Wergelands gate 3 og 5 ble totalskade­t. I bygget hadde matbutikke­n The Green Market tilhold.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? En gravemaski­n startet tirsdag morgen å rydde ruinene på branntomta i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE En gravemaski­n startet tirsdag morgen å rydde ruinene på branntomta i Henrik Wergelands gate i Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Ruinene etter brannen i Henrik Wergelands gate har stått relativt uberørt siden 30. oktober i fjor. Nå skal det ryddes opp på stedet.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Ruinene etter brannen i Henrik Wergelands gate har stått relativt uberørt siden 30. oktober i fjor. Nå skal det ryddes opp på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway