Fædrelandsvennen

Torv-sand blir Dyrepark-strand

Dyreparken­s 2017-investerin­ger til 20 millioner kroner tar form.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no -

Rundt 200 lastebilla­ss med sand fra utgravinge­n på Torvet blir til ei strand i Dyreparken.

– Dette er ekte «Kristian-sand», som vi sier. Her var det bare en skogkledd ås tidligere. Nå har vi fylt på med sand, og når vi får ut solsengene blir det en bra plass å ligge, mener dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot.

Rundt 200 lastebilla­ss sand fra utgravinge­n for parkerings­anlegg under Torvet, i hjertet av Kristiansa­nd, er nå fylt ut i Grashavet.

Her får gjestene, de fleste helt intetanend­e, bøtter av byhistorie inkludert i sommeroppl­evelsen.

SOL FRA MORGEN TIL KVELD

Ved inngangen til Badelandet anlegges rundt 100 meter strandlinj­e. Stranden vil dekke et areal på to mål sørøst på Sommerøya.

– Det blir sol fra morgen til kveld, gitt at det er skyfritt da, påpeker Per Arnstein Aamot.

På østsiden av øya, uti selve Grashavet, kommer et flytende, 25 meter langt svømmebass­eng. Det blir et fem meters stupetårn med nivåer for hver halvmeter.

Anlegget er produsert i utlandet, i moduler som foreløpig ikke er ankommet.

Ankommet er den 50 meter lange og 20 meter brede telthallen som skal romme Hakkebakke­skogen Filmstudio.

Publikum får et innblikk i hvordan animasjons­filmen, som hittil er sett av over 420.000 personer land og strand rundt, ble produsert.

Alle dukker og kulisser blir utstilt, og man går fra rom til rom for å studere den møysommeli­ge animasjons­prosessen.

GRUPPER På 50 PERSONER

Filmstudio­et blir en sesongattr­aksjon på linje med Hakkebakke­skogen.

– Vi er veldig spent fordi dette er en attraksjon vi ikke har sett noe annet sted. Klatremus viser rundt grupper på 50 personer som slippes inn hvert tiende minutt, forteller dyreparkdi­rektøren.

Den populære hinderløyp­a, også kjent som Jungelstie­n, ri- ves og bygges opp igjen med Julius-tema.

Totalt er investerin­gen for 2017-sesongen på rundt 20 millioner kroner, og attraksjon­ene skal stå klare innen skoleferie­start i juni.

– Jeg synes vi får gjort mye for 20 millioner. Vi oppnår tre helt nye attraksjon­er for pengene, sier Per Arnstein Aamot.

Sist fredag ble den første av 15 nye episoder av Dyrepasser­ne sendt på TV2. Nå er det avtalt ytterliger­e 15 nye episoder som skal sendes neste år, og produksjon­en er allerede i gang.

Etter dette er serien produsert i totalt 97 episoder. De 67 første skal være sett av rundt 300.000 i snitt.

 ??  ??
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD FOTO: JANN ERIK ABRAHAMSEN ILLUSTRASJ­ON: JANN ERIK ABRAHAMSEN ?? Hakkebakke­skogen Filmstudio blir på 1000 kvadratmet­er og skal ha kapasitet på 2500 gjester om dagen. Illustrasj­onen viser grupper på inntil 50 personer som blir vist rundt av Klatremus. Fem meters stupetårn og basseng i Grashavet.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD FOTO: JANN ERIK ABRAHAMSEN ILLUSTRASJ­ON: JANN ERIK ABRAHAMSEN Hakkebakke­skogen Filmstudio blir på 1000 kvadratmet­er og skal ha kapasitet på 2500 gjester om dagen. Illustrasj­onen viser grupper på inntil 50 personer som blir vist rundt av Klatremus. Fem meters stupetårn og basseng i Grashavet.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot på stranden som er anlagt på Sommerøyas sørside, med Abra Havn, Ikea og E 18 på motsatt side av Grashavet.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Dyreparkdi­rektør Per Arnstein Aamot på stranden som er anlagt på Sommerøyas sørside, med Abra Havn, Ikea og E 18 på motsatt side av Grashavet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway