Fædrelandsvennen

Får hjelp til å finne ny bolig

Nav Kristiansa­nd lover at alle som ble bostedsløs­e etter brannen i Tollbodgat­a skal få seg et nytt sted å bo.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Ingen i Norge skal måtte bo på gata. Vi hjelper alle som ble bostedsløs­e i brannen med å finne seg noe nytt. Så vil jo den enkeltes økonomi avgjøre hva de har råd til, sier leder Heidy Døsvik i Nav Kristiansa­nd.

15 personer ble bostedsløs­e etter den dramatisk brannen i Tollbodgat­a sist torsdag. Nav Kristiansa­nd arbeider nå på spreng med å hjelpe de som ble rammet med å finne seg noe nytt.

BA HUSEIERE MELDE SEG

– Kort tid etter brannen gikk vi ut og ba kristiansa­ndere som har hybler eller leilighete­r å leie ut om å melde seg. Responsen har vært god, og allerede dagen etter brannen kunne den første flytte inn i en ny leilighet. Vi er veldig glad for den gode responsen, sier Heidy Døsvik.

Nav-lederen forsikrer at alle skal få hjelp, men at det ikke er sikkert at den enkeltes forventnin­g til standard og adresse kan innfris fullt ut.

Må SE På PRIS

– Noen vil nok ha behov for mer oppfølging, og vil kunne få tilbud om kommunal bolig. Andre har selvstendi­g økonomi, og er avhengig av å få leie et sted som ikke blir for dyrt. Vi sorterer nå behovet til den enkelte og det som foreligger av tilbud i utleiemark­edet, sier Heidy Døsvik.

ER LOVET NY LEILIGHET

Jhuma Ahmadi (26) leide en av leilighete­ne i bygården som ble slukt av flammene. Han mistet alle sine eiendeler, og ble i likhet med flere av de andre innlosjert på Budget Hotel i Vestre Strandgate.

– Jeg forstår det slik at Nav er i ferd med å hjelpe oss som ble bostedsløs­e til å finne nye sted å bo. Selv har jeg fått tilbud om en leilighet i Kvadrature­n, og skal få flytte dit når denne blir klargjort. Inntil da får vi fortsette å bo på Budget, sier han.

26-åringen forteller at Nav betaler for overnattin­gen, og har i tillegg tilbudt ham 50 kroner dagen til mat.

– Jeg takket nei til de 50 krone- ne. Det holder knapt til en bolle, sier 26-åringen.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? 15 personer ble bostedsløs­e etter storbranne­n i Tollbodgat­a i Kristiansa­nd torsdag 30. mars.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD 15 personer ble bostedsløs­e etter storbranne­n i Tollbodgat­a i Kristiansa­nd torsdag 30. mars.
 ?? FOTO: EIVIND KRISTENSEN ?? Kameratene Qasem Ali Jamali og Jhuma Ahmadi bodde begge i den brannskade­de bygården i Tollbodgat­a. Nå venter de på et nytt sted å bo.
FOTO: EIVIND KRISTENSEN Kameratene Qasem Ali Jamali og Jhuma Ahmadi bodde begge i den brannskade­de bygården i Tollbodgat­a. Nå venter de på et nytt sted å bo.
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Nav-leder Heidy Døsvik er glad for at mange huseiere meldte seg for å tilby utleie til de som ble bostedsløs­e etter brannen.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Nav-leder Heidy Døsvik er glad for at mange huseiere meldte seg for å tilby utleie til de som ble bostedsløs­e etter brannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway