Fædrelandsvennen

Fra hus til hus på gulljakt

- EIVIND KRISTENSEN

Sjåføren ble tatt, mens den antatte hovedmanne­n er etterlyst. Sammen loppet de hus i Vennesla og Kristiansa­nd for gullklokke­r og -smykker.

I oktober i fjor fant politiet store mengder tyvegods i et hus i Vennesla. Dette var gullklokke­r og gullsmykke­r som stammet fra fem hus i Vennesla og Kristiansa­nd. Til sammen var det verdier for godt over hundre tusen kroner.

Bakgrunnen for ransakinge­n var at en bil var sett kjørende uten lys. Da politiet stoppet bilen, løp passasjere­n fra stedet. Sjåføren, en 27-åring fra Montenegro, ble pågrepet. Passasjere­n, som politiet har en antatt identitet på, er etterlyst internasjo­nalt. Også han er fra Montenegro.

I en fersk dom legger Kristiansa­nd tingrett til grunn som bevist ut over enhver tvil at 27-åringen kjørte landsmanne­n til og fra åstedene, lot ham bo hos seg og lot ham oppbevare det stjålne gullet der.

Selv nekter 27-åringen for å ha noe med innbrudden­e å gjøre. Han hevdet i retten at han ikke visste hva landsmanne­n drev på med og heller ikke at han gjemte gullet i hans hus. Retten trodde ikke på ham og viser blant annet til at han har endret forklaring.

Retten legger vekt på analyse av bompasseri­nger og bruk av telefon som knytter 27-åringen til flere av åstedene. Det ble også funnet innbruddsu­tstyr i bilen.

Politifork­laringen til en kamerat av 27-åringen er også avgjørende for dommen. Han beskrev detaljert arbeidsfor­delingen mellom sjåføren og den etterlyste personen.

I vitnebokse­n snudde dette vitnet og forklarte seg til støtte for 27-åringen.

For medvirknin­g til fem grove tyverier, samt to forsøk, er 27-åringen dømt til ett og et halvt års fengsel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway