Fædrelandsvennen

Milliardær solgte fire motebutikk­er

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

Etter fire år med millionund­erskudd, har milliardær Einar Aas og kona Torunn Kveim solgt sine fire Høyerbutik­ker på Sørlandet.

Kraft-milliardær og investor Einar Aas og Torunn Kveim fra Grimstad har solgt de fire Høyer-butikkene sine i Grimstad, Arendal, på Sørlandsse­nteret og på Slottet i Kristiansa­nd til Høyer Gruppen AS. Det melder Agderposte­n. Avisen skriver at de fire butikkene, som selger moteklær i et høyere prissegmen­t, hadde et samlet underskudd før skatt på 7,4 millioner kroner de tre første driftsåren­e. Fire år etter at ekteparet kjøpte butikkene trekker de seg nå tilbake.

Butikkene er kontroller­t gjennom morselskap­et Høyer Sør AS, og ble overtatt av Høyer Gruppen AS i februar.

Aas ønsker ikke å uttale seg til avisen, men Ørnulf Høyer, eier og gründer av kleskjeden, sier til Agderposte­n at ekteparet har hatt et ønske om å tre tilbake.

– Det er mye jobb, og de luftet rett og slett for meg om jeg var interesser­t i å overta. Vi har hatt en klausul om at når de trer til side har jeg førsterett­en til å tre inn. Det er ikke mer dramatisk enn det, sier eier og gründer av kleskjeden Høyer til Agderposte­n. Han beskriver kjøpesumme­n som en «fair pris», men vil ikke gå ut med beløpet han måtte gi for de fire butikkene.

I løpet av våren vil ansatte i Grimstad og Arendal kjøpe ut Høyer Gruppen. Hva som skjer med eierforhol­det til butikkene i Kristiansa­nd er foreløpig usikkert, opplyser Høyer til Agderposte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway