Fædrelandsvennen

Fusjon mellom Telia og Phonero

- TEKST: NTB/TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Konkurrans­etilsynet har godkjent Telias oppkjøp av kristiansa­ndsbaserte Phonero.

Det var i november at det ble kjent at Telia, som er Sveriges svar på Telenor, hadde inngått en avtale om å kjøpe Phonero for 2,3 milliarder kroner.

Phonero vil fortsette under samme merkenavn og med hovedvirks­omhet i Kristiansa­nd. Phoneros kunder vil bli overført til Telias mobilnett i siste halvdel av 2017. Det er Telia som først opplyser om Konkurrans­etilsynets godkjennin­g i en pressemeld­ing mandag.

– Konkurrans­etilsynet har etter en grundig vurdering kommet til at Telias oppkjøp av Phonero ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurrans­e, sier konkurrans­e- direktør Lars Sørgard i en pressemeld­ing fra tilsynet.

Godkjennin­gen betyr at Konkurrans­etilsynet har snudd i saken. I februar varslet tilsynet at de vurderte å si nei til at den svenske mobilgigan­ten kunne få kjøpe Phonero. Årsaken var at de fryktet at et oppkjøp ville føre til re- dusert konkurrans­e i bedriftsse­gmentet, noe som kunne føre til økte kostnader for norske bedrifter som etterspør mobiltjene­ster.

– Vi er fornøyd med Konkurrans­etilsynets godkjennin­g. Sammenslåi­ngen vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en mer slagkrafti­g utfordrer til Telenor også i bedriftsma­rkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomhet­er, sier Abraham Foss, administre­rende direktør i Telia Norge.

Telekombed­riften Phonero har hovedkonto­r og 150 ansatte i Kristiansa­nd. Selskapet ble startet av gründeren Thore Berthelsen i 2008, og er i dag med sine 200.000 kunder landets tredje største teleoperat­ør på bedriftsma­rkedet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway