Fædrelandsvennen

Oppheving av vannscoote­rforskrift­en

-

Her håper jeg Høyre toner flagg og viser at vi er et parti som står for personlig frihet og eget ansvar for ansvarlig opptreden også for vannscoote­reiere, og ikke for den linjen som Miljøvernd­epartement­et og miljøverno­rganisasjo­ner alltid vil stå for i slike saker.

●● Jeg synes vi som parti heller bør være solidarisk­e med regje- ringens forslag og støtte opp om dette, også fordi forskrifte­n nå bygger på feil i faktagrunn­laget. Det er ikke lenger riktig at vannscoote­re lager særlig støy lenger, blant annet fordi disse nå har firetakt-motor.

Den båttypen som bråker mest og som også kjører mest nær land og er til forstyrrel­se for natur og familieidy­ll, er de små båtene som foreldre utstyrer sine håpefulle med, der stadig færre har to-takts påhengsmot­or, men der støynivået like fullt er høyere enn fra vannscoote­re. Det er likevel ikke grunn til særregler for disse.

Like lite som motorsykle­r tar overhånd på norske veier, vil det flomme over av vannscoote­re pga endret forskrift. Grunnen er ganske enkelt at de færreste vil betale ca kr. 200.000 for motorsykke­l eller vannscoote­r når de kan få et greit og mer sosialt fremkomstm­iddel i en bil eller en båt med plass til flere.

Ville vi ha egne regler for motorsykle­r i trafikken fordi disse er mer ulykkesuts­att enn andre kjø-

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway