Fædrelandsvennen

Barnevern i krise

- VIDAR KLEPPE politisk nestleder for Demokraten­e i Norge

Det er utmerket at Fædrelands­vennen følger opp med innlegg, der krisen i norsk barnevern belyses fra forskjelli­ge vinkler.

●● I avisen for 31.3. har Anne Grønsund, leder av Barrnevern­pedagogene i Akademiker­forbundet, et synspunkt som hun kaller «Noe grunnlegge­nde svikter i norsk barnevern».

Innledning­svis beskrives hva media har skrevet om: «Glassjente­saken», utilstrekk­elig arbeid i Søndre og Nordre Land, fylkeslege­rs bekymrigsm­eldigner, o.l. Og listen kunne vært uendelig mye lengre.

Den onde siden av berettiget barnevernk­ritikk, er de barneverna­nsatte som angripes med hets og trusler, og der deres kompetanse angripes kontinuerl­ig. Det er ofte som å rette baker for smed.

Som fagforenin­gsleder skal Anne Grønsund selvsagt forsvare sine medlemmer. Og da er det også helt naturlig at de gir råd for å bedre barneverne­t. Det ble til 5 råd som refereres fra 2015. Påstanden er at disse rådene er de samme i dag. For det er «en stor og urovekkend­e utilstrekk­elighet i dagens barnevern». Så kommer alle selvfølgel­ighetene opp igjen om kommunale plikter som ikke oppfylles. Og så det som regjering og Stortinget skulle gjort. Det blir bare flikkingsf­orslag på gjeldende lov.

Jeg har ment at vi trenger er ny lov, og det er politikern­es ansvar. Jeg har kalt den for en familiever­nlov og ikke barnevernl­ov. Derfor var det befriende å lese den tankevekke­nde kronikken

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway