Fædrelandsvennen

Ajer fikk vite om bestefaren­s død like før kamp

- HERMAN FOLVIK

Kilmarnock­s Kristoffer Ajer (18) fikk en svært tøff oppladning før helgens kamp. Onsdag kveld kommer Rangers på besøk.

En drøy time før avspark mot bortekampe­n mot Inverness lørdag ettermidda­g fikk den tidligere Start-yndlingen den sørgelig meldingen. Bestefaren Albjørn hadde gått bort.

– Det var spesielt. Det gjaldt bare å komme seg gjennom kampen og heldigvis gikk det greit, men det var veldig emosjonelt. Jeg har hatt et veldig nært forhold til han, forteller Ajer.

Midtstoppe­ren fullførte kampen, som endte 1–1, med stil.

– Det er en jeg har hatt veldig god kontakt med. Å høre det var veldig synd. Det var kjempetris­t for meg og hele familien, sier Ajer, som også i tidligere intervjuer har vært åpen om forholdet hans med de nærmeste.

Etter onsdagens kamp mot Rangers reiser han hjem til Norge for å være med familien og delta i begravelse.

Foruten den hjerteskjæ­rende nyheten i helgen, stortrives Ajer i Kilmarnock på utlån fra Celtic.

– Alt er veldig bra. Det har gått helt fantastisk de siste månedene. Laget har gjort det bra og jeg føler det har gått vanvittig bra som stopper. Det er veldig gøy. Det har gitt en ekstra motivasjon.

Rivaliseri­ngen mellom Celtic og Rangers er berømt, men Ajer fokuserer ikke på det før onsdagens match med rundt 18.000 tilskuere på Rugby Park.

– Det er selvfølgel­ig en stor kamp. Det er utsolgt og blir masse trøkk. Supportern­e her i Skottland lager lyd. Det blir gøy å møte et storlag med mye historie, sier Ajer, som ikke kan spille mot Celtic til søndag.

 ?? ARKIVFOTO: NTB SCANPIX ?? Kristoffer Ajers Kilmarnock møter Rangers onsdag kveld. Lørdag spilte hans lag uavgjort mot Inverness. Her etter den siste Startkampe­n i fjor sommer.
ARKIVFOTO: NTB SCANPIX Kristoffer Ajers Kilmarnock møter Rangers onsdag kveld. Lørdag spilte hans lag uavgjort mot Inverness. Her etter den siste Startkampe­n i fjor sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway