Fædrelandsvennen

Politiet i forbereder kontroller i påska

- JAN ODDVAR EIDE

«Warp Speed» er greitt i Star Trek, ikkje langs vegen! skriver politiet i Setesdal på sin facebooksi­de.

– Nå er det påske att. Vi ønskjer å minne om at fartsgrens­ene gjeld og i påska, sjølv om ein har dårleg tid. Og like sikkert som at avisene snart varslar flåttalarm, har politiet fartskontr­ollar i påsketrafi­kken. Dei som blir tekne for å bryte fartsgrens­ene risikerer store bøter. I verste fall mister dei førarkorte­t med utfallet utslitne sko. «Warp Speed» er greitt i Star Trek, ikkje langs vegen! skriver politiet, som innrømmer at ferdighete­ne deres med photoshop ikke er all verden.

Politiet i Setesdal har tidligere gjort seg bemerket med sine Facebook-oppdaterin­ger. Siste da de publiserte arrestasjo­nen av en Pokemon i juli, da feberen var på sitt høyeste. Den gang ba de samtidig dølene vise hensyn, etter at politiet ble varslet om folk som løp inn i fremmedes hager nattestid.

Dette er resten av årets muntre påskemeldi­ngen, også med en alvorlig baktone:

– Til dei som har tenkt seg på fjelltur i påska: Vårt råd er at de fylgjer fjellvettr­eglane. Så sant de ikkje har med dykk kaptein Jean-luc Picard, tenk dykk om to gonger før de bestemmer dykk for å «boldly go where no man has gone before». Redningsak­sjoner til fjells tek tid!

(Jadå, Star Trek er kanskje for dei spesielt interesser­te og vi veit at photoshopf­erdigheten­e er ein tragedie)

Vi ønskjer alle ei god og trygg påske! Med vensam helsing politiet i Setesdal.

 ?? MONTASJE: POLITIET I SETESDAL ?? Politiet advarer påsketrafi­kkantene på Facebook: Det blir fartskontr­oller i år også. Her har Photoshop-eksperten i etaten understrek­et advarselen med et romskip av Star Trek-sorten.
MONTASJE: POLITIET I SETESDAL Politiet advarer påsketrafi­kkantene på Facebook: Det blir fartskontr­oller i år også. Her har Photoshop-eksperten i etaten understrek­et advarselen med et romskip av Star Trek-sorten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway