Fædrelandsvennen

Frp forsvarer 131 milliarder i bompenger

- NTB

Regjeringe­n legger opp til å kreve inn 10,9 milliarder kroner hvert år i bompenger de neste tolv årene. Men bompengean­delen går ned.

Regjerings­partiene er enige med KRF og Venstre om en ramme på 933 milliarder kroner i statlige midler i forslaget til Nasjonal transportp­lan for 2018–2029. Rammen er på i alt 1064 milliarder når 131 milliarder i bompenger regnes med.

– Frp er alene på Stortinget om å være imot bompenger. At vi nå klarer å snu trenden og bidra til at veibygging­en øker samtidig som bompengean­delen går ned, er vi godt fornøyd med, sier Frps Morten Stordalen.

Av bevilgning­ene til veiformål er bompengean­delen på 20 prosent i den nye transportp­lanen. Det er fire prosentpoe­ng mindre enn i den forrige planen. For veiinveste­ringer er bompengean­delen 29 prosent, ned seks prosentpoe­ng.

– For Høyre er det viktig at vi også ser samferdsel og næringsutv­ikling under ett, og derfor er dette en plan som kommer til å bidra til vekst og aktivitet i hele landet, og som binder bo- og arbeidsmar­kedsregion­er sammen, sier samferdsel­spolitisk talsperson for Høyre, Nikolai Astrup.

Stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF) sier planen prioritere­r trygg ferdsel for barn og unge.

– Bedre trafikksik­kerhet, i tillegg til en offensiv satsing på vei i distrikten­e, en massiv jernbanesa­tsing og flere trygge gang- og sykkelveie­r, gjør denne planen historisk, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway