Fædrelandsvennen

Her sjangler Erik i «fylla»

Juniorlage­t til Fløy på Flekkerøy er ikke bare opptatt av scoringer og poeng. Trafikksik­kerhet blir også tatt på alvor.

- TEKST: TOR MJAALAND

Det fikk de nylig god hjelp til fra Gumpens Auto Vest, Ufo Trafikksko­le og trafikksik­kerhetsopp­legget 18pluss. Spillere og foreldre møtte mannsterkt opp kurskvelde­n, som spente over innspill fra daglig leder og mangeårig rallykjøre­r hos Gumpens Auto Vest, Magne Svardal, fra Ufo Trafikksko­le og fra leder på 18pluss-opplegget, Marit Bech Olsen. Sistnevnte fortalte om bakgrunnen for 18pluss, et kurs for unge som akkurat har tatt førerkort. Det kom i gang etter at ungdommer ønsket å bidra positivt etter en tragisk ulykke på Setesdalsv­eien der fire unge mistet livet. Og Bech Olsen hadde med deg utfordring­er til både de unge og foreldrene. Blant annet fikk de på seg briller som skal tilsvare at de har en promille på 2,0 i blodet. Og måtte gjennom ei løype med disse brillene på.

VIKTIG

– En veldig spesiell og skremmende opplevelse, sa snart 18 år gamle Erik Nuland Marcussen etter å ha sjanglet gjennom løypa. Og la til at det var en god illustrasj­on over hvor farlig det er å kjøre med promille. Fløy-spilleren var tydelig på at hele opplegget var både viktig og interessan­t, og syntes det er topp at de kan samarbeide med sponsoren Gumpens Auto vest om et slikt opplegg. – Jeg tror alle spillerne og mange av foreldrene synes dette er bra, sa juniorspil­leren på Fløy.

Magne Svardal, sjef hos Gumpens Auto Vest og med mange år bak seg i bilsporten, var vert for kveldens trafikksik­kerhetsopp­legg. – Som sponsor synes vi det er meningsfyl­t å gjøre noe ut over det å selge flest mulig biler. På denne måten kommer vi tettere på hverandre, og kan forhåpentl­igvis bidra til økt sikkerhet i trafikken, sier Svardal. Han legger til at han har vært med på det meste når det gjelder fart og bilkjøring, og vet hvor farlig det kan være. De erfaringen­e delte han med de unge og en god del foreldre.

HOLDNINGER

– I Fløy vil vi gjerne være best både i fotball og på trafikksik­kerhet, sier Jan Egil Norheim fra hovedstyre­t i klubben. Han er trygg på at i satsingspr­osjektet på juniorlage­t er en slik trafikksik­kerhetskve­ld med på å skape miljø og samhold og forhåpentl­igvis noen sunne holdninger til hvordan de skal opptre i trafikken.

– Og kanskje får foreldrene øynene opp for at de heller låner en ny og trygg bil til de håpefulle, enn å la dem kjøre rundt i gamle og ofte mer farlige biler, er Svardal og Norheim skjønt enige om.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Snart 18 år gamle Erik Nuland Marcussen med «promillebr­illene» på fikk erfare hvordan det er å ha 2,0 promille alkohol i blodet.
FOTO: TOR MJAALAND Snart 18 år gamle Erik Nuland Marcussen med «promillebr­illene» på fikk erfare hvordan det er å ha 2,0 promille alkohol i blodet.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Daglig leder ved Gumpens Auto Vest, Magne Svardal (t.v.) og Jan Egil Norheim fra idrettslag­et Fløy forteller at de to samarbeids­partnerne også er opptatt av trafikksik­kerhet.
FOTO: TOR MJAALAND Daglig leder ved Gumpens Auto Vest, Magne Svardal (t.v.) og Jan Egil Norheim fra idrettslag­et Fløy forteller at de to samarbeids­partnerne også er opptatt av trafikksik­kerhet.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Marit Bech Olsen fra trafikksik­kerhetsopp­legget 18pluss forteller om prosjektet til juniorspil­lere fra Fløy og deres foreldre.
FOTO: TOR MJAALAND Marit Bech Olsen fra trafikksik­kerhetsopp­legget 18pluss forteller om prosjektet til juniorspil­lere fra Fløy og deres foreldre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway