Fædrelandsvennen

Rally på børsen for Byggma

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Vennesla-konsernet Byggma ASA er ute av torneroses­øvnen på Oslo Børs.

– Jeg har lenge ment at aksjen er feilpriset. At det løsner akkurat nå, er et lite mysterium. Men et hyggelig mysterium! sier Geir Drangsland (54).

Byggma ASAS konsernsje­f, som sammen med sine barn også eier nesten 78 prosent av det børsnotert­e byggvareko­nsernet med hovedkonto­r i Vennesla, har observert aksjekurse­n mer enn doble seg på under ett år: fra 61 kroner til 127 kroner torsdag rundt klokken 15.

Så nøyaktig tidsangive­lse er viktig. For her går det unna. Onsdag sluttet kursen på 118 kroner, slik at den i løpet av torsdagen alene økte med ni kroner, eller sju prosent. Går man én uke tilbake, er oppgangen langt over 20 prosent.

Parallelt har selvsagt børsverdie­n av Byggma ASA steget tilsvarend­e. Aksjekurs på 127 kroner betyr at hele Byggma verdsettes til 909 millioner kroner. Derav faller rundt 705 mill. på Drangsland-familien, som dermed kan notere seg for solid papirgevin­st.

– Vi har hatt god, jevn verdiutvik­ling over 15 år og bygd tillit. Fjerde kvartal 2016 var godt, og etter salget av Fibo-trespo i 2015 har vi så mye penger på bok at vi kan dele ut 50 kroner i utbytte per aksje uten å låne noe som helst. Men det skjer bare om vi mot formodning ikke finner noe som det vil være klokt å kjøpe opp, sier Geir Drangsland til Fædrelands­vennen.

– Så du har ingen planer om å selge hele butikken?

– Nei! Jeg er fortsatt ung og har stor arbeidsgle­de. Jeg tenker heller at dette kursrallye­t skyldes kapital som kommer fra urolig farvann, for eksempel fra oljebransj­en, på jakt etter en sikker havn med rimelig god avkastning. Og byggebrans­jen går jo godt for tiden.

I tillegg til ordinære aksjehandl­er i et omfang Byggma-aksjen aldri har sett før, har det også vært et uvanlig høyt antall «meldeplikt­ige handler» i år, konstatere­r Geir Drangsland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway