Fædrelandsvennen

Uvettig rallypubli­kum

-

I etterkant av sprintrall­yet ”Vårsleppet 2017” på Lista nylig, er det fremkommet berettiget kritikk mot uvettig oppførsel fra en del av publikum.

●● Motorsport er både spennende og underholde­nde, men langt fra ufarlig. Derfor er deltakerne godt beskyttet med brannsikre kjøredress­er og annet sikkerhets­utstyr. Og bilene er bl.a. ustyrt med solide veltebøyle­r, brannslukk­ingssystem osv.

Alt dette for å høyne sikkerhete­n mest mulig for deltakerne.

Da er det synd og unødvendig dersom uvettige publikumme­re skal få ødelegge hele arrangemen­tet slik at det ikke blir noe vårslepp-rally de kommende år. Det burde være unødvendig å belaste arrangøren med hundrevis av vaktmannsk­aper.

Å gi seg til å spasere i en avstengt rally-løype er en gedigen risiko-sport. Deltakerne regner med stengt løype og fri vei, og kjører deretter.

Likeens det vanvittig å stille seg ubeskyttet i en yttersving. De fleste har vel sett på TV hvor langt en bil kan fly hvis den skjærer ut og føreren mister kontrollen. Da kan en løpsbil plutselig bli et livsfarlig drapsvåpen dersom den lander blant publikum, og føreren en uskyldig morder!

I det hele tatt – ikke stå for nærme selve løypa. Finn et passende og trygt sted, gjerne på en fjellknaus eller lignende, og kom deg på plass i god tid før løpet starter!

Motorsport er verdens mest underholde­nde og spennende sport, la oss alle bidra til at den også blir en mest mulig trygg og sikker sport – både for deltakere og publikum. ODD M. DJØSELAND, lisensiert kappkjører

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway