Fædrelandsvennen

Spennende og underholde­nde

- CATHRINE SORDAL

PÅSKEKRIM «Unge inspektør Morse»

NRK1

Tid: 13. april kl. 21.20. 2. episode 14. april kl. 21.20, 3. episode 15. april kl. 21.25 og 4. episode 16. april kl. 20.55

Manus: Russell Lewis, basert på Colin Dexters bokserie

Unge Inspektør Morse er tilbake med en fjerde sesong, og mens sommeren i 1967 er på hell er det fire nye mysterier som skal løses.

I den første episoden må inspektør Endeavour Morse (Shaun Evans) og hans kollega Frederic Albert Thursday (Roger Allam) hamle opp med en seriemorde­r som drukner sine ofre og lager dødsmasker av ansiktene deres. I den andre episoden må han takle både popstjerne­r og en konservati­v kristenakt­ivist som ser det som sin misjon å gjøre landet anstendig.

I tredje episode oppdager Morse et unormalt, høyt antall dødsfall i seng nummer ti på sykehuset Cowley General. Pasientene påstår at det råder en forbannels­e over senga.

I fjerde og siste episode av sesongen, dukker det opp nye spor i en fem år gammel forsvinnin­gssak, som blant annet involverer et atomkraftv­erk. I tillegg sliter Morse som vanlig med kjærlighet­slivet.

Serien byr alltid på spennende og interessan­te saker, og Morse er akkurat passe eksentrisk og briljant. Kontrasten­e mellom Morse og Friday, og forholdet deres privat bidrar til en god personkjem­i og dynamikk. Av og til blir noen av karakteren­e litt for karikerte, men tidskolori­tten er fin, og alt i alt er dette absolutt underholde­nde og spennende krim.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway