Fædrelandsvennen

Het thriller

- CATHRINE SORDAL

PÅSKEKRIM «Apple Tree Yard»

TV2

Tid: Serie i fire deler, vises 10. – 13. april kl. 21.40 Manus: Amanda Coe, Louise Doughty

«Apple Tree Yard» er en psykologis­k thriller hvor det går ganske hett for seg til tider.

Og det beste er at det skjer med ganske vanlige, middelaldr­ende folk.

Serien er basert på Louise Doughtys bestselgen­de bok og handler om Dr. Yvonne Carmichael (Emily Watson) som er en smart og vellykket vitenskaps­kvinne. Hun er gift med Gary (Mark Bonnar) og mor til to voksne barn. Hun har imidlertid falt inn i litt trauste rutiner, og da hun møter den selvsikre og litt mystiske Mark (Ben Chaplin) våkner følelser til live hun ikke engang visste hun hadde.

De to innleder et lidenskape­lig og altoppsluk­ende forhold, og for første gang i sitt liv føler hun seg spesiell og at noen virkelig ser henne. Dette medfører at hun går over en del grenser, som å ha sex på veldig offentlige steder. Men så blir hun utsatt for en voldelig handling som etter hvert tar en enda mer dramatisk vending. Plutselig risikerer hun å miste alt hun har kjært, og det får henne til å lure på hvor godt hun egentlig kjente Mark.

Serien er kontrovers­iell ved at den portretter­er en voksen kvinne med seksuelle lyster, og hva som potensielt kan skje hvis lystene tar over for fornuften. Skuespille­rne leverer en svært troverdig og sterk prestasjon, og vi føler virkelig med hovedperso­nen og konsekvens­ene hun utsettes for etter hennes skjebnesva­ngre feilgrep.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway