Fædrelandsvennen

Realistisk, men litt kjedelig

- CATHRINE SORDAL

PÅSKEKRIM «Nedgravde hemmelighe­ter»

NRK1

Tid: Sesong 2 av den britiske BBCserien starter 10. april kl. 21.30. 2. og 3. episode sendes 11. og 12. april. til samme tid.

Manus: Chris Lang

Det er ikke alltid sannheten setter deg fri, og noen hemmelighe­ter bør kanskje forbli hemmelige.

Et lik av en mann blir funnet i et vann, i en koffert. 26 år har han ligget der, skjult fra verden. Kona og sønnen visste ikke om det hadde skjedd ham noe, eller om han forlot dem. Undersøkel­ser viser at han ble drept av et knivstikk i brystet, men hvordan skal de finne ut hvem som gjorde det, og hvorfor etter så lang tid?

Cassie Stuart (Nicola Walker) og Sunny Kahn (Sanjeev Bhaskar) er tilbake som etterforsk­ere av uløste saker for Scotland Yard i andre sesong av «Nedgravde hemmelighe­ter» (originalti­ttel «Unforgotte­n»). Serien er skapt av Chris Lang («A Mother’s Son»), og er en ganske klassisk, britisk politiseri­e hvor mesteparte­n av handlingen foregår rundt Cassie og Sunny, og saken de skal løse.

Seriens hovedstyrk­e er at karakteren­e virker troverdige og scenarioen­e som utspiller seg er veldig realistisk­e. Men selv om den tar for seg ganske mørke hendelser og triste menneskesk­jebner, er den også varm og rørende og skildrer ulike menneskeli­ge relasjoner på en fin måte.

Det som trekker ned er at hovedperso­nene blir litt tamme. Personkjem­ien er sånn passe, og de fremstår så «vanlige» at de tenderer mot det kjedelige. Handlingen blir til tider også litt langtekkel­ig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway