Fædrelandsvennen

Vellaget i alle ledd

- CATHRINE SORDAL

PÅSKEKRIM «Broadchurc­h» sesong 3

NRK1

Tid: Serie i åtte deler. De to første episodene sendes 2. påskedag fra kl. 21.25.

Manus: Chris Chibnall

Sesong tre av Broadchurc­h starter dramatisk med en brutal voldtekt, hvor offeret nesten ikke husker noen ting, og hvor listen over mistenkte er veldig lang.

Ellie Miller (Olivia Coleman) og Alec Hardy (David Tennant) har måttet tåle mye vondt i løpet av de to første sesongene, men nå er de tilbake og klare for å oppklare nye forbrytels­er.

Deres første utfordring er å finne ut hvem som overfalte Trish (Julie Hesmondhal­gh) på en fest hos et vennepar av henne. Det var over 50 menn på festen, alle kan potensielt ha gjort det, inkludert hennes eksmann. Det virker ikke som det er noen vitner, og i tillegg virker det som om offeret holder tilbake viktig informasjo­n. Hun vil blant annet ikke fortelle hvem hun sist hadde sex med, og politiet begynner å lure på hva annet hun skjuler.

Den populære serien holder fremdeles koken, med sterke historier og karaktersk­ildringer. Denne gangen tar serien for seg voldtekt, spesielt ettervirkn­ingene og hva voldtektso­fre må gå igjennom som ubehagelig­e undersøkel­ser og samtaler med politiet. De får også frem hvilke holdninger og fordommer som råder hos enkelte i samfunnet, og skammen og skyldfølel­sen ofrene ofte har. Serien er vellaget i alle ledd, og ikke minst veldig spennende.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway