Fædrelandsvennen

Skaden som kan koste Start et opprykk

Om Lars-jørgen Salvesen er langtidssk­adet svekkes Starts opprykkssj­anser betydelig. Nå må de gamble.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Hvor uheldige går det an å være? Spørsmålet blir garantert stilt i Start etter torsdagens trening. Der skjedde det som absolutt ikke måtte skje. Lars-jørgen Salvesen gikk ned for telling med det som antakelig er en kneskade som setter ham utenfor spill en lang periode.

●● Hadde du spurt Steinar Pedersen eller Start-spillerne om hvem som absolutt ikke måtte bli skadet nå, hadde samtlige pekt på den lysluggede Start-spissen. Etter at Lasse Sigurdsen forsvant ut med to brudd i foten mot Fredriksta­d søndag, var klubben ekstra sårbare på spissplass. I tur og orden har laget kvittet seg med Austine Ikenna, Uduak Idemokon og Jibril Bojang. Etter Salvesens skade er spisskrise­n total. Start må på spillerjak­t. Reglene sier at de kun kan hente kontraktsl­øse spillere.

●● Steinar Pedersen og co. begynte allerede etter Sigurdsen-skaden å sondere spillermar­kedet. De har garantert en liste over både norske og utenlandsk­e spillere de kan hente på dagen. Det store spørsmålet er hva slags kvaliteter de besitter, og hvor godt trente de ulike spillerne er. Men de må gamble, stole på folk de kjenner, og kaste seg i det. For dersom skaden til Lars-jørgen Salvesen er så alvorlig som man frykter kan det koste Start et opprykk om de ikke får inn en fullgod erstatter.

●● Salvesen er Starts naturlige målscorer og leder på topp. Han har utviklet seg gjennom vinteren og var klar til å slå ut i full blomst. Nå må en annen ta den rollen. Det mest sannsynlig­e er en utenlandsk spiller. Men det finnes trolig noen løsninger også her hjemme som diskuteres.

●● Kan Espen Hoff gjøre comeback? Er det aktuelt å gi Austine Ikenna, som vel fortsatt bor i byen, en ny sjanse? Kan Mads Stokkelien ta av seg lesebrille­ne og legge bort tannlegefr­akken for å snøre på seg fotballsko­ene igjen? Det siste er etter min mening verdt et forsøk. Stokkelien scoret 17 mål da Stabæk rykket opp fra 1. divisjon i 2013. Tann- legestuden­ten er fortsatt bare 27 år, og til tross for at han ikke lyktes i Start-comebacket i eliteserie­n i 2015, bor det en målscorer i Hånes-gutten. Han har mange av de samme egenskapen­e som Salvesen.

●● Så sier han selv til Fædrelands­vennen at han ikke har muligheten akkurat nå. Men Start bør ta en prat med ham. Med Stokkelien, som selv hevder han er i brukbar fysisk form, vet en i alle fall hva en får. Får Start spillet til å flyte vil han score mål i 1. divisjon.

●● Det er først og fremst en slik spiller Start leter etter akkurat nå.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway